Sahrana Pelea: Tuča navijača, udar na predsednike i emotivni trenutak

Zasigurno najmanje lepa slika je tuča pristalica Santosa i Palmeirasa tokom posmrtne povorke na promenadi

Autor: Dejan Marić
03.01.2023. 18:02
  • Podeli:
Pele sahrana_Profimedia-63b45106ceb3a.webp Foto: Profimedia

Sahrana legendarnog brazilskog fudbalera Pelea je u toku, više hiljada navijača u Santosu se oprašta od čuvenog asa tokom ceremonije koja je imala i kontroverzne obrise.

Zasigurno najmanje lepa slika je bila tuča navijača tokom posmrtne povorke na promenadi. Naime, jedan fan Palmeirasa "zalutao" je među pristalice Santosa, što je bio okidač za incident.

Srećom, pripadnika policije ima na svakom koraku, te su oni sprečili veće nerede.

Nešto bolje je prošao novoizabrani predsednik Brazila Lula. I on prisustvuje sahrani, međutim, čini se da većina okupljenih nije na njegovoj strani.

O tome svedoči i video "dobrodošlice":

Još jedan predsednik, onaj FIFA Đani Infantino, zaradio je salvu kritika jer je pravio "selfije" pored Peleovog kovčega, nakon čega se nemušto "vadio" na Instagramu.

Bilo kako bilo, ovi incidenti nisu zasenili emotivni oproštaj nacije od, po mnogima, najboljeg fudbalera svih vremena.

Tokom 24 časa, koliko je kovčeg sa telom bio na stadionu, od Kralja se oprostilo više od 230.000 fanova.

Potom je povorka sa njegovim telom krenula put Memorijalnog groblja Ekumena, gde će biti sahranjen na devetom spratu.

Svakako, najemotivniji trenutak bio je kada je povorka prošla ulicom u kojoj živi Peleova mama Selest, koja je nedavno napunilo 100 godina i koja je i sama slabog zdravlja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()