Salah o navikama, fudbalu i životu: Imam prostorije za rehabilitaciju i moja žena nije time oduševljena

Igrač koji me čuva mora sebi da kaže: "Prokletstvo, opet on", kaže najbolji igrač Premijer lige

11.06.2022. 17:17
  • Podeli:
mohamed-salah-profimedia.jpg Foto: Profimedia

Najbolji fudbaler Premijer lige Mohamed Salah još nije zaboravio na finale Lige šampiona, ali je u razgovoru za "Frans fudbal" govorio i o drugim stvarima vezanim za posao kojim se bavi. Disciplina u svakodnevnici mu je toliko važna da priznaje da se i njegova supruga ponekad ljuti zbog toga.

Fudbaler Liverpula smatra da su on i saigrači zaslužili da osvoje Ligu šampiona

"Zaslužili smo da pobedimo, imali smo više šansi. Imao sam dve ili tri sasvim čiste prilike, ali Tibo Kurtoa je napravio neverovatne odbrane na toj utakmici. To je njegov posao. Za to je angažovao u Real Madridu i to je bila njegova noć", kaže Salah za francuski magazin.

Disciplina na maksimumu

Najpopularniji Egipćanin u svetu sporta izuzetno vodi računa o načinu života. Negujte svoje telo, ali i um.

"Trudim se da meditiram svaki dan, deset ili dvadeset minuta, sam kod kuće. Tačno je da volim da kažem da mi kuća liči na bolnicu. Moja žena to ne voli. Dve sobe u našoj kući su posvećene različitim spravama za fitnes. Kod kuće mogu da uradim i krioterapiju, imam hiperbaričnu komoru. Stalno gledam da poboljšam svoje fizičko stanje. Moja supruga kaže da više vremena provodim sa svojim mašinama nego sa njom. Ako je trening zakazan za 15.00, dolazim dva-tri sata ranije i odlazim sat i po kasnije", iskren je Salah.

Hrana je posebno zastupljena u njegovom životu. Očekivano.

"Više volim brokoli, slatki krompir, ribu, piletinu i uvek u obroku moram da imam salatu. A kada se prepustim nekom dobrom restoranu u Londonu, više volim suši. Picu jedem najviše jednom mesečno. Volim hamburgere, ali jedva da ih jedem jer mi je teško padaju na organizam"

Ponašanje na terenu mora da bude sportsko

Salah vodi računa i kako se ponaša na terenu. Psihološki je spreman i jak, baš kao i fizički.

"Ako sam fauliran, ustanem i ne žalim se na sudiju. Da biste igrali fudbal morate čvrsto da budete nogama na travi, to je sve. Od toga sve počinje i na tome se sve završava. Nema smisla da se valjate po zemlji i kukate", stav je nepokolebljiv Salahov.

Ponekad se Salahu desi da skine dres dok slavi postignut gol. Vrlo svesno to uradi.

"Kada se toliko borite da izgradite savršeno telo, ne morate da budete stidljivi", kaže napadač Liverpula.

Rival mora da kaže: Prokletstvo, opet on

Stalno se pita kako da bude bolji i uvek pronađe način za napredak.

"Prošlog leta, na odmoru u Grčkoj, ležeći ispred mora, pitao sam se kako da budem bolji fudbaler. Svestan sam da je to sve teže jer uvek imam dva, tri beka iza sebe. Moram da izmišljam nove načine. Ideje za sada urode plodom, moja statistika se popravila. Igrač koji me čuva mora sebi da kaže: "Prokletstvo, opet on". Moj cilj je da mu ne dam vremena da dođe do daha. Mora da se oseća da je u opasnosti svakog trenutka od devedeset minuta", kaže Salah.

Želim da me svi vide kao najboljeg na svetu

"Razumem šta Benzema govori. On sebe ne vidi samo kao golgetera, on zna da utiče na sve aspekte igre Real Madrida. Kao i drugi, želim da me vide kao najboljeg igrača na svetu", rekao je Salah. "U Liverpulu svi trče za sve. Ako se ja ne borim za odbranu, neće ni oni za mene. Moram da budem primer, da budem prvi koji pritiska, da se žrtvujem za tim".

Zlatna lopta kao cilj

"Želim da osvojim Zlatnu loptu da bih se pridružio Džordžu Veu, jedinom Afrikancu koji je osvojio. Tačno je da sam bio šokiran plasmanom u 2021. (bio je sedmi). Za ovu godinu, poraz od Real Madrida je hendikep, čak i ako sam napravio dobru partiju u finalu. Ali to ne poništava sve što sam postigao tokom sezone. Sačekajmo glasanje žirija. I ako ne budem Zlatna lopta 2022. uradiću sve da bude sledeći“, jasan je do kraja Salah u razgovoru za Frans fudbal.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()