Saldanja: Uživam na utakmicama košarkaša, voleo bih takvu atmosferu u Humskoj

Brazilac je u Partizanu nastavio stazom koju su "utabali" njegovi zemljaci Kleo, Everton, Leonardo...

01.01.2024. 14:37
  • Podeli:
mateus saldanja, 1 jan 2024 - foto Tanjug Tanjug video (2)-6592bfc91d43c.webp Foto: Tanjug/Tanjug video

Volim da idem na utakmice košarkaša u Areni, uživam u tom ambijentu i fantastičnoj atmosferi. Voleo bih da ih vidim u Humskoj, uz nas, nadam se da će se to desiti što pre, rekao je fudbaler Partizana Mateus Saldanja.

Brazilski napadač odigrao je sjajnu polusezonu u crno-belom dresu, a kruna odličnog utiska bio je pogodak u derbiju protiv Crvene zvezde (2:1) za jesenju titulu u Superligi.

Ubedljivo je prvi na listi strelaca sa 14 golova na 18 utakmica.

"Fudbal sam počeo da igram sa osam-devet godina u lokalnom klubu, u Uberabi, gde sam rođen. Na početku nije bilo lako, kao i svima u Brazilu koji žele da se bave fudbalom, a u Brazilu svi žele da se bave fudbalom. Grad u kom sam odrastao podseća na Beograd i nema favele, ali Salvador, gde sam počeo profesionalnu karijeru u Baiji, u koji sam posle putovao na treninge, bio je baš kao u filmovima. Takođe i Sao Paulo", istakao je Saldanja u novogodišnjem intervjuu za Tanjug.

Floto: Tanjug/Tanjug video

Pre dolaska u Partizan 24-godišnji napadač imao je epizode u Japanu (Džef Junajted), Kini (Čengdu) i Azerbejdžanu (Nefči).

"Liga mi se dopada, svaka utakmica donosi nešto novo i zbog toga dosta učim. Tako rastem kao profesionalac, moram da se prilagodim raznim ekipama i terenima.  Ne znam do kada ću biti u Beogradu, živim u trenutku i pored toga što sam potpisao ugovor na četiri godine", dodao je Saldanja, za koga se uveliki interesuju brojni klubovi.

Floto: Tanjug/Tanjug video

Brazilac je u Partizanu nastavio stazom koju su "utabali" njegovi zemljaci Kleo, Everton, Leonardo...

"U kontaktu sam sa Leonardom, gleda utakmice Partizana redovno i veruje da ćemo biti šampioni na kraju sezone", zaključio je Saldanja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()