Samardžić pred debi sa nacionalnim timom: Vreme je da se ostvari veliki san

Pokazana mi je jasna perspektiva i osećaj da mogu odmah da odigram važnu ulogu, kaže novajlija među Orlovima

21.03.2023. 13:45
  • Podeli:
Lazar Samardžić-6419a5a215629.webp Foto: Profimedia

Fudbaler Udinezea Lazar Samardžić (21) izjavio je da želi da se sa selekcijom Srbije plasira na Evropsko prvenstvo 2024., koje će biti održano u Nemačkoj.

Samardžić je rođen u Berlinu, a prošao je sve omladinske selekcije Nemačke. On je prihvatio poziv selektora Srbije Dragana Stojkovića da u budućnosti nastupa za A tim Srbije.

"Poslednjih nedelja bavio sam se pitanjem koje mi je veoma važno, a tiče se moje sportske budućnosti. Posle brojnih razgovora sa porodicom, prijateljima, a posebno trenerom Draganom Stojkovićem, odlučio sam da igram za Srbiju, a time i za otadžbinu mojih roditelja. Moja porodica i ja smo izuzetno ponosni što sam dobio poziv, jer je to ujedno i nagrada za moja dostignuća", napisao je Samardžić na svom Instagram nalogu.

On je istakao da jedva čeka da debituje za Srbiju.

"Moj cilj jeste i ostaje plasman na EP 2024. godine. Pokazana mi je jasna perspektiva i osećaj da mogu odmah da odigram važnu ulogu. Spreman sam da dam sve od sebe i jedva čekam da prvi put budem na terenu sa timom", dodao je Samardžić.

Fudbaler Udinezea je na kraju zahvalio i Fudbalskom savezu Nemačke.

"Uvek mi je bila čast da budem deo reprezentacije Nemačke. Hvala vam na vremenu koje sam proveo u različitim selekcijama. Veliko hvala i poštovanje, posebno Antoniju Di Salvu, na poverenju. Naravno da ću i dalje držati palčeve za momke. Sada je vreme da se ostvari veliki san. Majko, Srbija zove", zaključio je Samardžić.

Samardžić se sa reprezentativcima Srbije priprema za predstojeće mečeve protiv Litvanije i Crne Gore u kvalifikacijama za EP 2024.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()