Samardžić prihvatio poziv Stojkovića da igra za Srbiju

Na dan Lazarevog rođendana objavljena je vest da je odabrao seniorsku reprezentaciju Srbije

24.02.2023. 22:57
  • Podeli:
Lazar Samardzić-63f93295ca347.webp Foto: Profimedia

Mladi fudbaler Udinezea Lazar Samardžić prihvatio je poziv selektora Dragana Stojkovića i od marta biće deo najboljeg tima Srbije, saopštio je Fudbalski savez Srbije (FSS).

Samardžić ima 21 godinu, igra u veznom redu, rođen je u Berlinu, a do sada je igrao za sve mlađe selekcije Nemačke.

"Posle nekoliko meseci temeljnih i pažljivo planiranih aktivnosti, a sve sa ciljem da reprezentacija Srbije bude kvalitetnija i bolja kako u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, tako i u ostalim budućim takmičenjima, epilog pregovora da jedan od najtalentovanijih mladih igrača Evrope obuče dres naše zemlje dobio je pozitivan ishod", navodi se na sajtu FSS.

Razgovori koje su vodili selektor Stojković, kao i direktor Stevan Stojanović sa Lazarom Samardžićem i njegovom porodicom intezivirani su u poslednjih nekoliko sedmica odnosno od povratka sa prijateljskog meča u Americi, dodaju iz FSS.

"Na kraju, na opšte zadovoljstvo Samardžić je potipisao saglasnost da će igrati za Srbiju. Preostalo je još da se završi i administrativni deo odnosno da iz FIFA stigne odobrenje što se očekuje u narednim danima".

Kontakt između Samardžića i Stojkovića postoji još od leta prošle godine. Selektor je u avgustu bio na utakmici Milana i Udinezea i praktično od tada prati razvoj talentovamog i perspeltovmog fudbalera.

Samardžić je rođen 24. februara 2002. godine u Berlinu.

Bio je deo svih mlađih kategorija nacionalnog tima Nemačke. Pre Udineza igrao je u seniorskim timovima Herte i Lajpciga.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()