Samo se vi žalite: Notingem Forest kažnjen sa 750.000 funti zbog kritkovanja VAR sudije

FS Engleske je saopštio da nijedan drugi profesionalni klub nikada nije prekršio propise osmišljene za kontrolu korišćenja društvenih medija na takav način

11.10.2024. 21:49
  • Podeli:
var soba, var sudije, fudbal, 30 april 2022 - profimedia-65675bb47daba.webp Foto: Profimedia

Fudbalski savez Engleske saopštio je danas da je kaznio Notingem Forest sa 750.000 funti (skoro 900.000 evra) i upozorio na nedolično ponašanje kluba zbog kritikovanja VAR sudije na društvenim mrežama posle utakmice sa Evertonom 21. aprila ove godine.

Notingem se posle utakmice u aprilu oglasio na platformi X, iz kluba su tada bili nezadovoljni jer su im odbijena tri VAR zahteva za penal, Everton je na kraju pobedio Forest rezultatom 2:0.

"Tri izuzetno loše odluke, tri penala nisu dosuđena, što jednostavno ne možemo prihvatiti. Mnogo pre utakmice smo upozorili sudsku komisiju da je VAR-sudija navijač Lutona, ali ga nisu promenili. Naše je strpljenje više puta testirano", glasila je objava Notingema.

Luton i Forest su u tom trenutku vodili borbu za opstanak u Premijer ligi. Notingem je ostao u ligi, dok je Luton ispao.

FS Engleske je saopštio da nijedan drugi profesionalni klub nikada nije prekršio propise osmišljene za kontrolu korišćenja društvenih medija na takav način.

Notingem je negirao optužbe i poručio da će se žaliti na odluku Saveza.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()