San Sebastijan domaćin nokaut faze Lige Šampiona nakon 20 godina: Real Sosijedad dočekuje PSŽ

Utakmica je na programu od 21 sat

05.03.2024. 11:49
  • Podeli:
San Sebastian stadion Real Sosijedad protiv PSŽ Profimedia-65e6f25eca08e.webp Foto: Profimedia

Fudbaleri Real Sosijedada na domaćem terenu dočekuju Pari Sen Žermena u revanš meču osmine finala Lige šampiona koji je na programu 5.marta od 21 sat.

Stadion u San Sebastijanu će videti nokaut fazu Lige šampiona prvi put u poslednjih 20 godina, a fudbaleri Real Sosijedada će pokušati da nadoknade minus od dva gola razlike iz prvog meča.

Rekord Sosijedada protiv francuskih protivnika je sada već poprilično zastareo i ne menja mnogo toga, u dva navrata su slavili, jednom remizirali i čak četiri puta poraženi.

Sa druge strane, Pari Sen Žermen se ne može pohvaliti dobrim partijama protiv španskih timova. Pobeda u prvoj utakmici ovogodišnje osmine finala Lige šampiona bio je tek peti uspeh u poslednjih 16 mečeva, uz to imaju tri remija i osam poraza.

Još jedan rekord ne ide na ruku pariskim navijačima, u osmini finala ispali su u pet od poslednjih sedam sezona Lige šampiona, a pored toga, u poslednja dva puta kada je PSŽ pobedio u prvom meču kod kuće, eliminisan je potom u Španiji, doduše protiv Real Madrida i Barselone.

Real Sosijedad se nalazi na sedmom mestu na tabeli La Lige sa 40 bodova, a na poslednja četiri meča u svim takmičenjima zabeležili su jedan remi uz tri poraza.

PSŽ je prvi na tabeli francuskog prvenstva sa 55 bodova, a na poslednja tri duela u domaćem prvenstvu klub iz Pariza je ostvario jednu pobedu uz dva nerešena rezultata.

U prvom meču odigranom 14. februara na Parku prinčeva slavio je PSŽ rezultatom 2:0, a šampion Francuske je na utakmici u Španiji stigao bez Milana Škrinjara, Markinjosa, Lavina Kurzave, Danila Pereire i Presnela Kimpembea.

Cup tree provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()