Santijago Bernabeu dočekuje Nemce: Ide li Lajpcig do senzacije u Madridu?

Susret počinje od 21 sat

06.03.2024. 16:36
  • Podeli:
Santijago Bernabeu AP PhotoDaniel Ochoa de Olza, File_Tanjug-65e870344b8eb.webp Foto: AP Photo/Daniel Ochoa de Olza, File/Tanjug

Nakon što su odigrani revanš mečevi osmine finala Lige šampiona u utorak, na programu su u sredu duel između Real Madrida i Lajpciga koji startuje od 21 sat. 

Fudbaleri Reala na stadionu "Santijago Bernabeu" dočekuju Lajpcig. Do pozitivnog rezultata u Nemačkoj su Madriđani stigli preko Brahima Diaza kada je zatresao mrežu u 48. minutu i tako postavio konačan rezultat 1:0. Slavio je kraljevski klub, ali daleko od toga da im je na "Red Bul Areni" bilo lako. 

Domaćinu je već u drugom minutu poništen gol, dok je u redovima tima iz prestonice Španije briljirao Andrej Lunjin sa čak devet odbrana, čime je omogućio izabranicima Karla Anćelotija da slave u prvom susretu.

Pokušaće Nemci da ponove sjajnu igru i u revanšu, ali nikako neće biti lako protiv Španaca.

"To je važna prilika da nastavimo dalje u posebnom takmičenju za nas. Moramo da prikažemo najbolje izdanje. Dvomeč nije gotov. Mislim da smo spremni da pokažemo napredak. Veoma su opasni u tranziciji, bitno je za nas da se Ridiger vratio. Moramo da budemo na maksimumu ako želimo dalje", poručio je trener Reala Karlo Anćeloti.

Velikom podvigu u Madridu nada se trener Lajpciga Mark Rose.

"Govorim kao član Lajpciga, kolike su šanse, 70-30 za Madrid? To je velika prednost za njih. Videli smo slike, njihove trofeje, osvojili su sve, toliko slika. Ali, mora i to jednom da stane. Moramo da se borimo, čak i ako stvari počnu loše. Ne treba samo da se nadamo, već i da verujemo. U suprotnom možemo pravo da odletimo kući. Mnoga iznenađenja su se već desila u fudbalu", zaključio je Rose.

Lajpcig zauzima petu poziciju u Bundesligi, pošto su u 24 utakmice uspeli da ostvare 43 bodova - čak 21 poen manje u odnosu na vodeći Bajer Leverkuzen.

Sa druge strane, Real Madrid je vodeća ekipa La lige sa osvojenih 66 poena u 27 odigranih utakmica, pa su tako pretekli drugoplasiranu Đironu za sedam bodova.

Duel na stadionu "Santijago Bernabeu" počinje u 21 sat, a glavni arbitar utakmice je Italijan Davide Masa.

Cup tree provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()