Santo: Svi smo zabrinuti zbog optužbi Premijer lige

Oduzimanje bodova bi im srušilo snove

16.01.2024. 15:50
  • Podeli:
Nuno Espírito Santo Reuters-654b5df9c5de7.webp Foto: Reuters

Menadžer Notingem Foresta Nuno Espirito Santo izjavio je da je fokusiran na tim i rezultate posle optužbi Premijer lige da je klub koji predvodi prekršio finansijska pravila u prošloj sezoni, prenosi Bi-Bi-Si. 

Predstavnici Notingem Foresta i Evertona moraju da se pojave pred nezavisnom komisijom zbog navodnih kršenja pravila o profitu i održivosti u sezoni 2022/2023.

"Svi u klubu smo zabrinuti, ali ja kao trener u vezi sa tim nemam o čemu da razmišljam. Moj posao je jasan - da pripremim ekipu za utakmice. Čeka nas utakmica u sredu i na to smo koncentrisani", rekao je Nuno uoči meča 3. kola FA kupa protiv Blekpula.

Koliko miliona sme da se izgubi?

Premijer liga je u ponedeljak saopštila da su Notingem Forest i Everton priznali kršenje pravila.

Bi-Bi-Si podseća da klubovi prema pravilima Premijer lige mogu da izgube najviše 105 miliona funti u trogodišnjem periodu, odnosno 35 miliona funti po sezoni, pre nego što se suoče sa sankcijama.

Klubovi za koje se utvrdi da su prekršili pravila mogu da budu novčano kažnjeni ili oduzimanjem bodova.

Nuno je u decembru prošle godine na mestu menadžera Notingem Foresta zamenio Stiva Kupera.

Klub iz Notingema se nalazi na 15. mestu na tabeli Premijer lige sa 20 bodova iz 20 utakmica.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()