Saudijci spremili kesu punu keša i krenuli u Mančester: Da li je na pomolu novi mega transfer?

Ponuda teška preko 100.000.000 evra

24.02.2024. 11:25
  • Podeli:
brujne foden tanjug ap-65d9c39f1eddb.webp Foto: AP Photo/Ian Walton

Mnoge ljubitelje fudbala iznenadila je najnovija glasina da bi veznjak Mančester sitija Kevin de Brujne mogao putem Saudijske Arabije u transferu vrednom preko 100.000.000 evropskih novčanica. 

Za sada nije poznato koji je u pitanju klub, ali nema dileme da bi to bio jedan od najvećih transfera u istoriji fudbala, pišu mediji na Bliskom istoku.

Uprkos godinama i zdravstvenom biltenu, nema sumnje u kvalitet koji Kevin De Brujne donosi Mančester sitiju. Videla se instant promena i način na koji utiče na saigrače od kada se vratio na teren nakon petomesečnog odsustva zbog povrede tetive kolena.

Još uvek je Belgijanac ključni igrač za ekipu i sistem Pepa Gvardiole, a razlika se mogla uočiti već na prvom meču koji je zaigrao kada su izabranici španskog stručnjaka počeli da igraju mnogo bolje. Od povratka, veznjak je u 6 utakmica dao 2 gola i podelio 5 asistencija. 

S obzirom na status koji ima u Mančester sitiju i partijama koje je pružao, nije iznenađenje da je legenda Građana privukla interesovanje iz Saudijske Pro lige. Očekuje se da u redove plavaca stigne ponuda vredna preko 100 miliona funti. Međutim, uprkos zainteresovanosti od klubova sa Bliskog istoka, Kevin de Brujne nema nameru da napusti klub.

Ostaje da se vidi kakav će odgovor biti Građana, jer poznato je da je De Brujne, jedan od najzaslužnijih za trofeje koje osvaja engleski klub poslednjih godina. U Premijer ligi je dva puta do sada osvajao prestižnu nagradu Najboljeg igrača sezone i još jednom je bio najbolji plejmejker sezone. Belgijanac nastavlja da širi svoju magiju od kada je došao u Siti, sada već davne 2015. godine. Učestvovao je u preko 200 golova u svim takmičenjima.

Na Mančester sitiju ostaje da odlučili da li će pustiti Belgijanca da ode.

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()