Selektor Francuske bira kapitena: Kilijan Mbape najbliži kapitenskoj traci

Razgovaraću u četvrtak sa igračima koji mogu da budu da budu kapiteni, kaže Didije Dešamp

21.03.2023. 11:53
  • Podeli:
Kilijan Mbape-641998483d41d.webp Foto: Profimedia

Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešam bira novog kapitena nacionalnog tima, jer se golman Totenhema Ugo Loris povukao iz A tima posle Svetskog prvenstva u Kataru. 

Najbliži kapitenskoj traci je Kilijan Mbape, prenosi ESPN, ali zvanično će prvi među jedankima biti imenovan u četvrtak, dan pred prvi meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. 

"Razgovaraću sa igračima koji mogu da budu kapiteni, a jedan od njih je naravno i Mbape. Sve ćete saznati u četvrtak uoči meča sa Holandijom. Rekao bih da Mbape ima jedan kvalitet, kao dodatak na sve njegove druge kvalitete", rekao je Dešam.

Mbape je do sada odigrao 66 utakmica za Francusku i postigao je 36 golova. Za zamenika kapitena je izabran napadač Atletiko Madrida Antoan Grizman.

Mbape će kapitensku traku prvi put nositi u petak na meču sa Holandijom na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj.

U grupi B kvalifikacija za EP 2024. nalaze se Francuska, Holandija, Grčka, Republika Irska i Gibraltar.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()