Sevilja sedmi put šampion Lige Evrope

Murinjo prvi put izgubio evropsko finale

01.06.2023. 08:39
  • Podeli:
Sevilja Liga Evrope_Denes Erdos AP Tanjug-6477bdeb2d40f.webp Foto: Denes Erdos / AP / Tanjug

Fudbaleri Sevilje sedmi put osvojili su Ligu Evrope, pošto su u finalu savladali Romu sa 5:2 (1:1) posle izvođenja penal.

Španski klub je nastavio fantastičnu tradiciju sa maksimalnim učinkom i sedam pobeda u finalima od 2005. godine, dok je trener Rimljana Žoze Murinjo prvi put u karijeri izgubio evropsko finale.

Pred 61.476 gledalaca na "Puškaš areni" u Budimpešti, Roma je povela golom Paula Dibale u 25. minutu, a Sevilja je izjednačila autogolom Đanluke Mansinija u 55. minutu.

U penal seriji presudili su promašaji Mansinija i Rodžera Ibanjeza, dok su za Sevilju precizni bili Lukas Okampos, Erik Lamela, Ivan Rakitić i Gabrijel Montijel i to nakon VAR ponovoljenog udarca.

Mladi Argentinac, koji je sa bele tačke doneo titulu Gaučosima u Kataru, sada je na isti način doneo trofej Sevilji.

Nemanja Matić je kod Rome napustio teren u 120. minutu, a samo minut kasnije, iz istog razloga, iz igre je u ekipi Sevilje izašao Nemanja Gudelj.

Golmani Mile Svilar i Marko Dmitrović ostali su na klupi Rome, odnosno Sevilje.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()