Siniša Mihajlović dobija mesto u Italijanskoj "Kući slavnih"

inicijativa je pokrenuta kako bi se očuvala uspomena na sve legende, trenere i sudije koje su ostavile trag u Italiji

17.03.2023. 09:41
  • Podeli:
Siniša Mihajlović-639dba71daf6e.webp Foto: Profimedia

Italijanska fudbalska "Kuća slavnih" dobiće novih deset fudbalera. Posebno je to interesantno jer će svoje mesto među besmrtnima zasluženo naći i legendarni Siniša Mihajlović.

Pored legendarnog srpskog fudbalera u "Kuću slavnih" biće uvedeni Đanfranko Zola, Zinedin Zidan, Žoze Murinjo, Alesandro Altobeli, Kristian Đireli, Ernesto Pelegrini i Erno Egri Erbstein.

Ova inicijativa je pokrenuta kako bi se očuvala uspomena na sve legende, trenere i sudije koje su ostavile trag u fudbalu u Italiji.

Posebna nagrada koja je prethodno bila namenjena Đaniju Breri, pripašće velikanu italijanskog sportskog novinarstva, koji je preminuo pre tri meseca, Mariju Skoncertiju, dok "Fer plej" nagrada nazvana po Davideu Astoriju ide u ruke Luke Martelija, mladog sudije koji je prošle sezone prekinuo meč kako bi otišao i pomogao svom ocu koji se nalazio na tribinama, a kojem je bio neophodan defibrilator.

Podsećamo, Mihajlović je preminuo krajem prošle godine nakon tri godine velike borbe s leukemijom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()