Skandal je brzo zaboravljen: Rusi oprostili Albancu koji je vređao Srbiju

Oglasio se trener Rubina iz Kazanja

08.07.2024. 14:35
  • Podeli:
mirilind daku euro 2024 albanija skandiranje profimedia-6676a8dc61fbd.webp Foto: Profimedia

Reprezentativac Albanije Mirlind Daku izazvao je skandal na Evropskom prvenstvu kada je vređao Srbe i Makedonce posle meča sa Hrvatskom.

On je nakon ovog poteza dobio suspenziju od dva meča i izbačen sa turnira. Njegov klub Rubin iz Kazanja mu je takođe najavio kaznu, alipo svemu sudeći, brzo se zaboravilo sve.

Trener Rubina Rašid Rahimov kaže da je čitav incident brzo arhiviran.

"Daku je dobro. Momci su razgovarali s njim, razumemo da se takve situacije dešavaju, videli ste i Demirala iz Turske. Nažalost, fudbal je danas pomešan sa politikom", rekao je Rahimov.

Ukratko je objasnio šta je preneo albanskom fudbaleru.

"Posao igrača je da odvoji fudbal od politike. Rekao sam to Dakuu, sada je potrebno da se fokusira na fudbal", dodao je trener Rubina.

Podsećanja radi, on je nakon meča Albanije i Hrvatske uzeo megafon i sa razglasa poveo uvredljivu pesmu na račun Srbije i Severne Makedonije.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()