Skandal potresa Hrvatsku: "Nacional" objavio šta se dešavalo u danu kada je ubijen navijač AEK-a

U zatvorima širom Grčke zbog ubistva nožem navijača AEK robija više od 100 navijača Dinama

03.10.2023. 13:13
  • Podeli:
Grčka_policija_ubistvo navijača AEK-a_Foto Reuters-64d338dd116f0.webp Foto: Reuters

Hrvatski "Nacional" u najnovijem izdanju piše da je od izvora bliskih vođstvu FK Dinamo došao do saznanja da su svi u klubu već mesec i po dana na iglama od straha da u javnost ne iscure informacije o tome kako se 8. avgusta, kada se avion s kompletnom Dinamovom ekipom vraćao iz Atine u njemu nalazio i jedan "slepi putnik".

Kako piše Nacional, u Grčku je putovalo 64 člana Dinamove delegacije, a iz Atine se vratilo njih 65. Jedan prekobrojni, prema pisanju Nacionala, bio je pripadnik navijačke grupe Bed Blu Bojsa, koja se od tog dana tereti da je ubila navijača AEK-a zbog čega je i utakmica hrvatskog i grčkog tima otkazana, a svi huligani uhapšeni (njih 105).  

Momka su neprimetno smestili u hotel sa delegacijom Dinama, dali mu odeću kluba i ukrcali ga na čarter let za Zagreb.

Nacional otkrio sva imena

Reč je o, kako piše hrvatski medij, Dinu Kordiću, sinu Željka Kordića, člana Skupštine Dinama. Otac je navodno nazvao Vlatku Peras u Atinu, a ona poslala Miljenka Sakomana i Brunu Markovića da ga pokupe. Željko Kordić sve je, piše Nacional, potvrdio policiji.

"Mali je nazvao oca, a ovaj je odmah nazvao Vlatku Peras i zamolio za pomoć. Ona je poslala šefa stadiona Miljenka Sakomana i organizatora puta Brunu Markovića da taksijem odu po malog. Našli su ga u grmlju potpuno mokrog od straha, prevezli do hotela i sakrili od policije. Ujutro su ga obukli u Dinamovu opremu i dovezli avionom u Zagreb", kaže "Nacionalu" jedan od više izvora koji su priču potvrdili.

Iz Uprave Dinama se o tvrdnjama Nacionala još uvek nisu oglasili. 

Podsetimo, u zatvorima širom Grčke zbog ubistva nožem navijača AEK robija više od 100 navijača Dinama, dok je po nalogu tamošnjeg tužilaštva nedavno u Zagrebu uhapšeno još njih desetak.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()