Slavni fudbaler služi kaznu u Dubaiju: Uslovi jezivi, niko ne zna ko je Promers

Holanđani navode da je miljenik Vladimira Putina

29.03.2024. 21:26
  • Podeli:
kvinsi promes, 12 nov 2023 - profimedia-65f21aabdfc96.webp Foto: Profimedia

Holandski fudbaler Kvinsi Promes (32) osuđen je na šest godina zatvora zbog pomaganja u krijumčarenju 1.370 kg kokaina. Sud je izrekao da je Promes imao ulogu usmerivača u celom ilegalnom procesu. 

Droga je pronađena kada je uvezena u Antverpen, a Promes je otkriven nakon što je policija ušla u trag porukama i razgovorima. Pretpostavlja se da je kokain stigao prerađen u pošiljku morske soli iz Brazila.

Dve pošiljke od 650 i 713 kilograma stigle su na holandsku obalu 2020. Promes je i dalje član moskovskog Spartaka, gde igra u drugom mandatu. Promes je bio član Spartaka od 2014. do 2018. godine, a u klub se vratio 2021. U karijeri je još igrao za Tvente, GO Ahead Eagles, Sevilju i Ajaks. Za reprezentaciju Holandije ima 50 nastupa i dao je sedam golova.

Teški uslovi u zatvoru

"Promesu nije lako u zatvoru u Dubaiju. Ošišali su ga na ćelavo pri ulasku u zatvor, a spava u ćeliji koja ima tri kreveta. Na krevetu na sprat spava sa šestoricom "srećnika" koji su ih zauzeli, dok na podu leži svaku noć po 20 zatvorenika u istoj ćeliji", piše holandski "De Telegraaf" i donosi još detalja:

"Pravila u zatvoru su jako stroga. Tokom dana sme da napusti ćeliju i gleda televiziju s drugim zatvorenicima, ali tu je kraj aktivnostima. Sme tri puta nedeljno da trenira u teretani, ali sportske aktivnosti nisu dozvoljene. Hrana je monotona, nema voća i povrća. U kompleksu je ledeno hladno i jako bučno jer stalno rade velike klime. Silovanja mladih zatvorenika su svakodnevna pojava, a čuvara jedva da ima nekoliko pa vlada potpuni haos. Većina zatvorenika su Pakistanci, Egipćani i Indijci, većinom narkomani koji nemaju pojma da dele ćeliju sa slavnim fudbalerima".

Promes je veliki miljenik Vladimira Putina, a isto ističu i Holanđani, koji navode da je jedina šansa za fudbalerov spas upravo u tome da ga izruče u Rusiju pa da tamo izdržava kaznu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()