Slovenija otišla na Evropsko prvenstvo: Dončić pratio fudbalere

Ovo je drugi put u istoriji da Slovenci odu na EURO

21.11.2023. 09:15
  • Podeli:
slovenija reuterds-655bd212710d1.webp Foto: Reuters

Fudbalska reprezentacija Slovenije je u poslednjem kolu grupe H kvalifikacija za Evropsko prvenstvo pobedila Kazahstan rezultatom 2:1 i drugi put u istoriji ostvarila plasman na Evropsko prvenstvo.

Jedini pogodak u prvom delu postigao je Benjamin Šeško u 41. minutu utakmice sa penala i to nakon što je Jan Vorogovski oborio Petra Stojanovića.

Ipak, Kazahstan je u nastavku uspeo da dođe do izjednačenja preko Ramazana Orazova u 48. minutu, da bi četiri minuta pre kraja Benjamin Verbič doneo veliku pobedu Slovencima i plasman na EURO.

Ovaj uspeh fudbalera ispratio je najbolji slovenački košarkaš Luka Dončić. Bek Dalasa je iz SAD čestitao svojim zemljacima veliki plasman i dao im do znanja da je navijao za njih uprkos vremenskoj razlici. 

Slovencima je ovo četvrto veliko takmičenje u istoriji, a drugi put su uspeli da se domognu plasmana na prvenstvo Evrope, prvi put posle EURA 2000. godine u Belgiji i Holandiji.

Učestvovali su dvaput na Svetskim prvenstvima i to 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji, kao i 2010. godine u Južnoj Africi.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()