Spaleti uslovio Bonućija: Rekao mi je šta je uslov da bih igrao na EP

Nadam se da ću se lepo oprostiti od reprezentacije Italije, kaže kapiten

28.09.2023. 14:33
  • Podeli:
Leonardo Bonući-1669056067162.webp Foto: Profimedia

Fudbaler Uniona Leonardo Bonuć (36) izjavio je da će odluka da pređe u klub iz Berlina isplatiti na Evropskom prvenstvu 2024. godine, prenosi AP.

Bonući je poslednjeg dana prelaznog roka iz Juventusa prešao u Union. On je najavio da će se od reprezentacije Italije oprostiti na EP naredne godine u Nemačkoj.

Bonući je želeo da ostane do kraja ugovora u Juventusu, ali mu je trener torinskog kluba Masimilijano Alegri poručio da ne računa na njega u novoj sezoni.

"Znam da je ovo luda odluka. Ali morao sam da izađem iz zone komfora. Igrao sam 20 godina u Italiji", rekao je Bonući.

Uticaj Fišera i Spaletija

Trener Uniona Urs Fišer ubedio je italijanskog fudbalera da pređe u Union.

"Razgovarali smo na italijanskom, to je najvažnije... Ne, razgovarali smo o mojoj situaciji jer sam u Juventusu 50 dana trenirao sa dvojicom ili trojicom igrača. To je potpuno drugačije od treninga sa ekipom. Rekao sam mu da su mi potrebne tri ili četiri nedelje da se pripremim, sada smo u četvrtoj nedelji i nadam se da ću uskoro biti spreman", naveo je Bonući.

Union je izgubio poslednje četiri utakmice u svim takmičenjima.

"Teško je, ali znam da ćemo da napredujemo", dodao je italijanski fudbaler.

Bonući, koji je bio kapiten Italije u poslednjoj utakmici ekipe u junu, rekao je da je razgovarao sa novim selektorom Lućanom Spaletijem.

"Rekao mi je da moram da igram mnogo utakmica kako bih bio u ekipi. Mislim da ću ove sezone imati prilike za to", istakao je Bonući.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()