Spektakl u Madridu koji će se prepričavati: Mbapea dočekalo 85.000 navijača

Francuzu skandirao čitav "Bernabeu"

16.07.2024. 13:46
  • Podeli:
mbape-66965d6cd1322.webp Foto: AP Photo/Andrea Comas

Ako je i bilo neke dileme, sada je više nema. Francuski fudbaler Kilijan Mbape predstavljen je kao novi igrač Real Madrida.

Transfer saga koja je trajala više od godinu dana konačno je dobila epilog. Kapiten reprezentacije Francuske postao je član "kraljevskog kluba" za džabe budući da mu je istekao ugovor sa PSG-om.

Mbape je potpisao ugovor do 2029. godine po kome će zarađivati neverovatnih 26.000.000 evra po sezoni.

Pored toga ono što je najzanimljvije jeste činjenica da je krilni fudbaler nakon potpisivanja ugovora izašao na teren "Santijago Bernabeua" pred 85.000 ljudi.

Nestvarne scene sa stadiona obišle su svet, a zaista neverovatno deluje izlazak igrača pred toliko veliki broj navijača, a da nema utakmice.

Foto: AP Photo/Andrea Comas

To samo po sebi govori koliko se ovaj transfer dugo čekao u Madridu.

Nakon izlaska na teren kapiten reprezentacije Francuske obratio se pred 85.000 navijača i nije krio oduševljenje što je potpisao za osvajača 15 titula Lige Šampiona.

"Pozdrav svima. Pokušaću da pričlam na španskom. Vau... Neverovatno je biti ovde. Sanjao sam da igram za Real Madrid dugi niz godina, i danas mi se san ostvario. Ja sam srećan dečak. Želim da se zahvalim predsedniku Florentinu Perezu koji mi je ukazao poverenje od prvog dana. Mnogo toga se desilo... Ali, hvala vam. Takođe, hvala svim ljudima koji su me doveli ovde. Vidim celu svoju porodicu, majku koja plače. Neverovatan je dan. Od detinjstva sam sanjao jedan san, i mnogo mi znači biti ovde."

"Hvala navijačima Madrida jer su mi davali ljubav dugi niz godina. Sada imam još jedan san, a to je da živim u skladu sa istorijom ovog kluba. Daću život za ovaj klub i grb. Imam poruku za decu. Bio sam dete kao ti. Sa strašću i snovima možete postići šta god želite. Ponosan sam što sam ispunio svoj san i postao igrač najboljeg kluba u istoriji fudbala. Ne znam da li ću na kraju zaplakati. A sada, svi zajedno... jedan, dva, tri... 'Hala Madrid'", rekao je Embape, nakon čega je delio lopte navijačima.

Spektakularan ambijent definitivno se može uporediti samo sa predstavljanjem legendarnog Dijega Maradone u Napulju ili Kristijana Ronaldu takođe u Madridu.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()