Srbija – Kamerun: Rolerkoster navijačkih emocija na stadionu i ispred malih ekrana

Izgubljena su dva boda, a nova šansa za radovanje je u petak kada Srbija igra protiv Švajcarske

Autor: Bojana Petrušijević
28.11.2022. 20:20
  • Podeli:

Fudbalska reprezentacija Srbije u Kataru je priredila rolerkoster emocija navijačima – kako na stadionu, tako i onima širom Srbije ispred malih ekrana. Strah, euforija, radost i tuga smenjivali su se tokom utakmice protiv Kameruna koja je završena nerešeno.

Podrška iz Srbije od himne do prvih bravura ne posustaje. Ipak, orlovi nisu počeli najsjajnije – rezultat 1:0 za Kameron uneo je nervozu kod navijača.

Prvi gol za reprezentaciju dao je Strahinja Pavlović, a navijanje je odjekivalo celim lokalom – "Oblak u pantalonama". Radost se udvostručila nakon bravure Sergeja Milinkovića Savića – 2:1 za Srbiju.

Gotovo zacementirana pobeda i navijanje usledili su nakon gola Aleksandra Mitrovića – 3:1 povela je Srbija u Kataru.

Ređalo se i piće na račun kuće – tura rakije za svaki pogođeni okvir gola protivničkoj ekipi.

Entuzijazam nije splasnuo ni posle prvog poluvremena, ali energija orlova kao da jeste. Kamerun je izjednačio, a utakmica završena nerešenim rezultatom 3:3.

U petak svi očekuju pobedu

"Iskreno sam poželeo da primimo jedan gol, jer svaki put kad povedemo, mi se uvek branimo, što nam ne treba nikad. Ostavljeno nam je dovoljno prostora, mogli smo da damo još 2-3 gola", kaže iskreno jedan od posetilaca lokala.

U jednom su svi saglasni, u petak očekuju – pobedu.

Izgubljena su 2 boda, a nova šansa za radovanje je u petak kada Srbija igra protiv Švajcarske. U lokalu gde su se besplatna pića točila na litre kažu: ne brinu za bilans – kada igraju Orlovi.

"Bilans je dobar, još bolji bi bio da se onaj gol Mitroviću odbio o stativu i zabio u mrežu. Osećam se kao svaki prosečan Srbin, razočaran što smo izgubili od jednog Brazila, a kamoli za nerešeno protiv Kameruna", kaže za UNU vlasnik lokala Vojin Cucić.

Suma sumarum: nakon dva kola Srbija ima jedan bod, šanse za prolazak i dalje postoje – svi su svesni da bi pobeda u petak bila zlata vredna, pa će se i tada, sudeći po mundijalskoj euforiji – navijanje iz malih lokala u Srbiji čuti sve do Dohe.

A kako je bilo u samoj Dohi nakon utakmice pogledajte u prilogu reportera UNE Roberta Mitrovića:

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()