Srbija se proslavila na generalnoj probi u Bahreinu

Dobro je selektor Stojković izmešao karte i probao tim koji može da igra u slučaju da Aleksandar Mitrović treba da odmori

18.11.2022. 18:52
  • Podeli:
Srbija Bahrein_FSS-1668792135223.webp Foto: FS Srbije

Fudbalska reprezentacija Srbije uspešna je bila na generalnoj probi pred start Svetskog prvenstva u Kataru. Izabranici Dragana Stojkovića Piksija su, u gostima, savladali nacionalni tim Bahreina sa ubedljivih 5:1 (1:1).

Početak meča, odnosno prvo poluvreme, za koje je selektor Srbije posebno i taktički birao igrače, delovao je mlako i po rezultatu izjednačeno, iako su snage na terenu potpuno različite. Po jedan gol na obe strane nije bio realan, a ni interesantan.

Taj prvi gol za Srbiju dao je kapiten Dušan Tadić, u osmom minutu, iz slobodnog udarca. Sledeći je mrežu zatresao, sedam minuta kasnije, igrač Bahreina Jusuf Helal.

Posle odmora i Orlovi su doleteli na teren raspoloženiji. U narednih 45 minuta priredili su goleadu. Opet se slavio gol Dušana Tadića - u 50. minutu, nakon sjajne asistencije oporavljenog Dušana Vlahovića.  Srpski napadač iz Juvenusa upisao se među strelce, svega minut kasnije, kom je loptu dodao upravo Dušan Tadić - 1:3.

Filip Ðuričić je bio strelac u 87. minutu, posle centaršuta Filipa Mladenovića , dok je tačku na pobedu stavio Luka Jović u 89. na asistenciju Vlahovića.

Na kraju se ispostavilo da tim Orlova Stojković dobro "izmešao" pa je uigrao, još jednom, sastav koji bi mogao dobro da funkcioniše i za slučaj da Aleksandar Mitrović treba da odmori.

Srbija u subotu putuje u Katar, a prvu utakmicu na Mundijalu odigraće 24. novembra protiv Brazila.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()