Srbin na golu spasio Jermeniju veće sramote: Hrvatska uzela tri boda

Hrvatska je prva na tabeli grupe D sa 10 bodova

11.09.2023. 20:43
  • Podeli:
Tan2023-09-0822222779_2 reprezentacija hrvatske euro 2024 AP PhotoDarko Bandic-64ff6121256d0.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Bandic

Fudbalska reprezentacija Hrvatske pobedila je večeras u Jerevanu selekciju Jermenije rezultatom 1:0 u meču grupe D kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti odigrano naredne godine u Nemačkoj.

Jedan gol u prvom poluvremenu razrešio je sve dileme u šestom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Jedini gol na utakmici postigao je Andrej Kramarić u 14. minutu, a od te situacije srpski čuvar mreže na golu domaćina je briljirao.

Čak osam odbrana upisao je Ognjen Čančarević i tako svoj tim sačuvao od ubedljivog poraza, što može biti značajno pred naredna četiri kola.

Utakmica je bila prekinuta nekoliko minuta u prvom poluvremenu. U 35. minutu iznad terena pojavio se dron koji je nosio zastavu regiona Nagorno-Karabah. 

Domaći navijači su aplaudirali, a meč je nastavljen pošto je dron napustio stadion.

Region Nagorno-Karabah, pretežno naseljen etničkim Jermenima, uspostavio je de fakto nezavisnost od Azerbejdžana u ratu početkom 1990-ih nakon raspada Sovjetskog Saveza, ali je Azerbejdžan povratio značajan deo teritorije u ratu sa Jermenijom 2020.

Hrvatska je prva na tabeli grupe D sa 10 bodova, koliko ima i drugoplasirana Turska, ali uz meč više. 

Jermenija je treća sa sedam bodova, dok je Vels osvojio četiri. Letonija je poslednja bez bodova.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()