Sremčević nominovan za nagradu "Zlatni dečko"

Dodeljuje se najboljim mladim fudbalerima na svetu

16.04.2024. 17:50
  • Podeli:
marko sremcevic-661e9d89685a2.webp Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaler Crvene zvezde Uroš Sremčević nominovan je za nagradu “Zlatni dečko”, koja se tradicionalno dodeljuje najboljim mladim fudbalerima na svetu.

Sremčević je ovu nominaciju zaslužio partijama u Mladosti iz Lučana, a zatim je nastavio u timu sa  "Marakane".

Kriterijum za nagradu je vremenski period od 3. oktobra 2023. do 27. marta 2024. godine, a prvi favorit je Lamin Jamal iz Barselone, slede ga igrač Benfike Žoao Neveš i Alehandro Garančo koji je član Mančester junajteda.

Nagradu je uveo "Tutosport" još 2003. godine, a većina nagrađenih je izgradila veoma uspešne karijere.

Prvi osvajač je bio Rafael Van Der Vart, a nagradu su između ostalih dobili Lionel Mesi (2005), Serhio Aguero (2007), Pol Pogba (2003), Kilijan Mbape (2017) i Erling Holand (2020).

Sremčević je rođen 24. aprila 2006. godine i nema sumnje da predstavlja budućnost Crvene zvezde i srpskog fudbala. Trenutno je član naše reprezentacije do 19. godine.

Pored njega, nominovan je i Nikola Zečević, doskorašnji igrač Voždovac, koji je u februaru mesecu potpisao za švedski Haken.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()