Srpkinje dobile grupu: Komplikovane kvalifikacije za EURO 2025.

Kvalifikacije za EP će pri put biti odigrane po novom sistemu, nalik takmičenju u Ligi nacija

05.03.2024. 15:39
  • Podeli:
fudbalerke srbije fss-654161409f713.webp Foto: FSS

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije igraće u Grupi Dva Divizije B sa selekcijama Škotske, Slovačke i Izraela u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2025. godine, odlučeno je danas žrebom u Nionu.

Žrebu su prisustvovale i predstavnice FSS, potpredsednica Sandra Sremčević i tim menadžer A reprezentacije Bojana Veselinović.

EP će biti održano od drugog do 27. jula 2025. godine u Švajcarskoj. Na EP 2025. će učestvovati 16 reprezentacija, a direktan plasman je izborila domaćin, selekcija Švajcarske.

Iz FSS podsećaju da će prvi put kvalifikacije za EP biti odigrane po novom sistemu, nalik takmičenju u Ligi nacija. 

"U tri divizije, reprezentacije su podeljene po grupama. Sistem je takav da direktan plasman na EP iz grupne faze kvalifikacija mogu da obezbede samo prvoplasirane i drugoplasirane reprezentacije iz grupa u Diviziji A. Zatim slede dve faze baraža. U prvoj fazi baraža će se sastati trećeplasirane i četvrtoplasirane selekcije iz grupa iz Divizije A sa pet prvoplasiranih i tri najbolje drugoplasirane selekcije iz grupa u Diviziji C", saopštio je FSS. 

"Takođe, u prvoj fazi baraža sastaće se prvoplasirane i dve najbolje drugoplasirane selekcije iz grupa u Diviziji B sa dve slabije drugoplasirane i trećeplasiranim reprezentacija iz grupa iz Divizije B. Pobednici prve faze baraža zatim idu međusobno u drugu fazu baraža jedni protiv drugih. Sedam pobednika druge faze baraža izboriće plasman na EP 2025", navodi se u saopštenju FSS.

Kvalifikacije za EP 2025. počinju u aprilu, a trajaće do jula ove godine. Baraži za EP 2025. počinju krajem oktobra i biće završeni krajem novembra i početkom decembra

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()