Stanojević pred derbi: "Gledam sve Zvezdine utakmice više puta, remi nije opcija"

Meč se igra od 19 sati na stadionu Partizana

22.09.2024. 12:50
  • Podeli:
stanojevic fk partizan-66eff67909de5.webp Foto: FK Partizan

U ponedeljak se igra 174. večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana, na stadionu u Humskoj.

Pred ovaj susret, trener crno-belih, Aleksandar Stanojević je izašao pred medije gde je izneo očekivanja.

"Fokusirani smo maksimalno. Probali smo određene varijante juče, danas ćemo nešto drugo da probamo, pa ću odlučiti ko će igrati. Sve ove probleme što smo imali… Mislim da su igrači fokusirani i da ulazimo spremni u utakmicu".

Ovaj derbi mogao bi da bude prekretnica:

"Znamo svi šta je derbi, jasno nam je svima to. Razmišljamo samo o utakmici. Činjenica je da pobeda okreće u tvoju korist sve."

Da li je termin nepovoljan, Stanojević kaže:

"Ne znam sad o Zvezdi. Ne bih dalje. Za nas, kada izgubite utakmicu, igrate nerešeno, to je nepovoljan trenutak. To je činjenica. Ne znam šta bih dodao na to."

Trener crno-belih zna kako se pobeđuje u derbiju, ali svaki nosi poseban pečat:

"Derbi… To nikad ne znate. Uvek mislite da je ovakva ili onakva situacija. Biću maksimalno koncentrisan, igrače ću uputiti u sve situacije sa kojima mogu da se susretnu. Igračima nije potrebna dodatna motivacija. Imam već dovoljno utakmica, pristupam kao i svakom do sada. Dosta sam već prošao."

Velikih iznenađenja neće, biti, ali nedoumice postoje:

"Neće biti velikih iznenađenja. Ovde svi prate sve. Znate nam igrački kadar. Neko posebno veliko iznenađenje neće biti.", rekao je Stanojević i dodao:

"Zavisi kako će oni igrati. Mi moramo prvo sebe da rešimo. Da donesemo nešto naše. Ima tu hiljadu pitanja. Dosta situacija i dosta kombinacija ima kod njih, ne bismo se previše opterećivali".

Crno-beli su pomno pratili meč Zvezde i Benfike:

"Pratio sam utakmicu. Odgledao je više puta, kao i ostale Zvezdine utakmice. Drugačije su slabosti u Ligi šampiona i domaćem prvenstvu. Naravno da znamo njihove mane i prednosti. Liga šampiona je ipak drugi nivo kako bismo mogli da sudimo."

Zvezda je uložila daleko više novca, međutim, fudbal ne igraju vreće para, već dobro uigrani timovi:

"Ne znam za te cifre, niti sam razmišljao na tu temu. Zvezda pravi tim za Ligu šampiona, njihova stvar, sposobnost, mogućnost. Derbi je posebna utakmica. I ranije se dešavalo da neko više ulaže, neko manje. To je manje bitno. Novac znači i pomaže vam u nekim stvarima, ali ako vi napravite pravu strategiju i priču – možeš da budeš konkurentan."

Nerešen rezultat nije opcija za Partizan:

"Kako možete to nekome ko vodi Partizan na svom stadionu da kažete… Naravno da nije pozitivan rezultat i Partizan ne može da bude zadovoljan bez obzira na to u kakvoj je situaciji. Pozitivan rezultat je samo pobeda."

Upitan je Stanojević i o odabiru glavnog sudije:

"Čuveno nemamo šta da komentarišemo. Imali smo negativno iskustvo sa sudijom iz Lovćenca. Nemam šta da kažem. Znate šta, kada imate ovakve situacije nadam se da nije potrebno da pred ovakvu utakmicu pričamo o sudijama. Do sada derbije koje sam igrao, između ostalih i on je sudio, bili su dobri. Sa strane sudija. Sećam se poslednjih nekih derbija koji su bili strašni. Pribojavao sam se da opet ne bude isti sudija. Mislim na njega (Pavle Ilić, prim.aut.) da ne pričamo o imenima. Nije već dugo sudio derbi. Zabrinuo sam se da će možda on suditi. Ovaj sudija iz Lovćenca je internacionalni. Imao sam negativna i pozitivna iskustva. Očekujem korektno suđenje."

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()