Stojković poslao poruku igračima Partizana pred derbi: "Hrabro do pobede"

Meč se igra od 19 sati na stadionu Partizana

23.09.2024. 15:50
  • Podeli:
Vladimir Stojkovic_Profimedia-638999ec7275d.webp Foto: Profimedia

Večeras od 19 sati na programu je 174. večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana. Meč se igra na stadionu crno-belih u Humskoj.

Bivši fudbaleri crno-belih Miroslav Vulićević i Vladimir Stojković imali su poruku za igrače i navijače.

"Ja mislim da je svakom igraču prvi derbi u pamćenju, tako da je na mene najveći utisak ostavio taj prvi derbi s obzirom na to da sam dosta priča čuo o derbiju i gledao sam na Jutjubu i po društvenim mrežama, međutim, dok to ne doživite, ne može niko rečima da vam objasni. Ja sam imao i sreću na neki način da igram jedan, što bi rekli navijači, jedan od zanimljivijih derbija unazad desetak godina sigurno", rekao je Vulićević, a onda nastavio:

"Imate strance, pogotovo Lationoamerikanci koji su vrele krvi, oni osećaju derbi, ali niko ne može kao domaći igrač, od malih nogu slušate o rivalstvu, sa tim živite i svaki igrač mašta da igra ili za Partizan ili za Zvezdu, tako da ne može nikad stranac da se saživi iako je bilo stranaca koji su bili fantastični fudbaleri i rođeni pobednici".

"Prevashodno jedna od naših najvećih utakmica tako da, može da se vidi loše, ali i najbolje, tako da je na tebi da prikažeš najbolje jer bukvalno te cela država gleda i mislim da je poenta fudbala u tome da takvih utakmica bude što više i da se što više igraju, i zbog navijača i nekog takmičarskog duha. Jedna, po meni, utakmica gde može mnogo da se dobije, ali ako nisi fokusiran i inteligentan, može i da se izgubi", rekao je bivši golman i crveno i crno-belih, Vladimir Stojković.

Takođe, i on je pomenuo navijače, i osećaj kada se istrči na teren u najvažnijoj utakmici srpskog fudbala.

" Pa sigurno da je prelep onaj osećaj, prvih 10 metara iz tunela kad vide da su naši igrači i krenu da skandiraju, oseti se energija. Samim tim se i stvara neka dodatna odgovornost dok si na zagrevanju", rekao je Stojković, a zatim poručio fudbalerima Partizana:

"Hrabro, hrabro, hrabro i pobeda".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()