Strašne scene sa stadiona: Najmanje 12 poginulih i više od 100 povređenih

Lekarske službe ukazivale pomoć na terenu

21.05.2023. 08:13
  • Podeli:
El Salvador stampedo na stadionu-6469b6747dcb6.webp Foto: AP Photo/Milton Flores/Tanjug

Spampedo na fudbalskom stadionu u El Salvadoru za posledicu ima najmanje 12 pogidnulih i više od 100 je povređeno, saopštila je nacionalna policija. I to nije konačan bilans jer se ljudi još dovoze u bolnice i zbrinjavaju.

Do stampeda je došlo kada su navijači probili jednu od kapija na stadionu "Monumental" tokom četvrtfinalnog meča nacionalne fudbalske lige između klubova Alijansa i FAS u Kuskatlanu, udaljenom oko 41 kilometar severoistočno od prestonice San Salvadora, prenosi AP.

Meč je nakon incidenta prekinut, navodi AP.

Emitovani su snimci na kojima se vidi kako na igralištu lekarska pomoć ukazuje mnogobrojnim povređenim navijačima.

Najib Bukele, predsednik El Salvadora, rekao je da je ovo događaj bez presedana i da će biti pokrenuta iscrpna istraga. 

Fudbalska federacija El Salvadora saopštila je da žali zbog incidenta i izrazila podršku porodicama žrtava.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()