Sukob, nesporazum ili povreda: Kurtoa napustio pripreme Belgije

Nije prvi put da pričam sa trenerom, ali jeste prvi put da sve izađe u javnost, rekao je golman Belgije

20.06.2023. 09:09
  • Podeli:
kurtoa reuters-64913c5c7d7de.webp Foto: Reuters

Sukob u belgijskoj reprezentaciji pred treću utakmicu grupe F kvalifikacija za Evropsko prvenstvo kulminirao je odlukom Tiboa Kurtoa da ne krene sa ostatkom ekipe u Estoniju na utakmicu. Golman Real Madrida navodno se odlučio na ovakav gest zbog toga što je kapitensku traku reprezentacije u utakmici protiv Austrije nosio Romelu Lukaku, a ne on.

Kapetan Belgije je Kevin De Brujne, koji zbog povrede ne konkuriše za ovaj kvalifikacijski ciklus. Kurtoa je u pobedi protiv Austrije upisao svoj 100. nastup za Belgiju, dobio i priznanje pre početka susreta, a nakon 1:1 iz te utakmice pojavila se informacija da bi taj nastup mogao da bude i njegov poslednji u dresu nacionalnog tima.

Otac Realovog golmana Tjeri reko je za belgijske medije da njegov sin zbog problema sa kolenom neće igrati protiv Estonije, ali selektor Domeniko Tedesko odbacio je te navode: 

"Voleo bih reći da je to tačno, ali ne mogu da lažem. Uvek pokušavam da branim svoje igrače, ali sada je to nemoguće".

Priznao je da je nastao problem sa kapitenskom trakom, a ovako sve objasnio: 

"Zajednički smo se dogovorili da će Romelu biti kapetan protiv Austrije, a Tibu protiv Estonije. Svi su se s tim složili, ali Kurtoa je nakon utakmice odjednom hteo da razgovara sa mnom. Rekao je da ide kući jer je razočaran i uvređen".

Druga strana

O svemu ovome na Instagramu se oglasio i Kurtoa. Objavio je na Instagramu crno-belu fotografiju belgijske reprezentacije pred početak utakmice, odnosno njen deo na kojem je zagrljen s Lukakuom.

"Želeo bih da objasnim da to nije bio prvi ili zadnji put da sa trenerom pričam o stvarima koje se događaju u svlačionici, ali je bio prvi put da neko to ispriča u javnosti. Duboko sam razočaran time, a želio bih da kažem i da trenerove procene nisu u skladu sa istinom", istaknuo je Kurtoa i nastavio:

"U razgovoru sam ga, ne da bi se meni izašlo u susret, zatražio da mi objasni odluke kako bi se izbegle situacije kakve su nam u prošlosti štetile. Biti ili ne biti kapiten nije hir, nije ni slučajna odluka. To mora da bude njegova odluka i to sam pokušao da mu kažem. Nažalost, nisam uspeo."

"Insistiram na tome da nisam ništa tražio i da sam razgovarao sa Romeluom Lukakuom da bi se raščistila situacija koja je nastala. Takođe, suprotno od onoga što je rečeno, ni sa jednim drugim saigračem nisam o tome pričao. Bio sam na pregledu desnog kolena. Medicinsko osoblje mog kluba i reprezentacije bili su u kontaktu i proučili su svu dokumentaciju pred odluku o napuštanju kampa", zaključio je Kurtoa.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()