Superkompjuter odredio favorite u Ligi šampiona: Crveno-beli nisu baš omiljeni

Crvena zvezda i Jang bojs su praktično autsajderi

18.09.2023. 21:46
  • Podeli:
Liga šampiona_UEFA-6414490108e2d.webp Foto: UEFA

Analitička kompanija Opta rangirala je timove učesnike Lige šampiona prema šansama za osvajanje ovog takmičenja.

Prema Opta pauer renkingu, najveći favorit za titulu dolazi iz grupe G gde se nalazi i Crvena zvezda. Naravno, u pitanju je aktuelni šampion, ekipa Mančester sitija. Ekipi Pepa Gvardiole daje se ogromnih 36 odsto šansi da odbrani titulu.

Kolika je dominacija "Građana" prema Superkompjutera, govori i podatak da je na drugom mestu favorita Bajern sa 10.2 odsto šansi, a treći je, iznenađujuće, Arsenal sa sedam odsto.

Slede Real, Napoli i Mančester junajted. U top 10 favorita su još Barselona, Porto, i ono što ne valja za srpskog predstavnika, ekipa Lajpciga. Nemci, jedni od rivala Crvene zvezde, svrstani su kao deseti favoriti za osvajanje Lige šampiona.

Možda i najveće iznenađenje na ovoj listi je pad Pari Sen Žermena. Tim Luisa Enrikea ima samo jedan odsto šanse da osvoji titulu. Preko leta su ostali bez Lea Mesija i Nejmara, a žreb im je dodelio i grupu smrti sa Borusijom iz Dortmunda, Milanom i Njukaslom.

Procentualno, kada je Zvezdina grupa u pitanju, Siti ima 98.8 odsto šansi da prođe do Top 16 faze, a Lajpcig 77 odsto.

Crvena zvezda i Jang bojs su praktično autsajderi za prva dva mesta u grupi, ali ipak, teren je jedino merilo i treba verovati da crveno-beli imaju šanse da se umešaju u borbu makar za drugo mesto.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()