Superliga: Rasplet u borbi za opstanak, Voždovac pred ispadanjem

Najinteresantiji meč će se odigrati u Ivanjici

24.05.2024. 13:01
  • Podeli:
vozdovac cukaricki foto fk vozdovac-65f5dbf896774.webp Foto: FK Voždovac

Danas je na programu poslednje kolo Superlige Srbije, a ekipa Voždovca ima najmanje šanse da izbegne najgori scenario u plej-autu.

Naime, "Zmajevi" su pretposlednji na tabeli, tri boda su iza Železničara kome će i bod protiv Javora u Ivanjici biti dovoljan da izbori baraž za ostanak u domaćem prvenstvu.

"Do kraja - časno", glasi poruka Voždovčana pred meč poslednje runde protiv davno otpisanog Radnika. Voždovčanima će ovo biti i poslednja prilika da upišu prvu pobedu u plej-autu. 

Iz kluba je nakon mečeva pretposlednjeg kola poslata više nego jasna poruka.

"Kažu da treba biti veliki i u pobedi i u porazu… Kad je poraz na terenu, sportski i pošten, treba, pokazujemo to gospodstvo već više od 10 godina u najvišem rangu srpskog fudbala… Ali šta kažu kada te poraze za nekim tamo stolom u mračnoj kafani, ti što loptu ni šutnuli nisu, ali su rešili da se igraju životima dece i poštenih ljudi. Pa još pošalju one ljude u crnom, da ti to i saopšte. Ne direktno u lice, već onako kako jedino znaju i to kod tvoje kuće, na tvom terenu".

Spas u poslednji čas bi mogao da nađe IMT koji gostuje nezainteresovanom Spartaku i u slučaju trijumfa sigurno bi obezbedio još jednu sezonu u društvu najboljih.

FOTO: FK IMT

Najinteresantnije će, ipak, biti u Ivanjici - tamo će Javor i Železničar odlučivati o svojoj sudbini.

Ivanjičanima bi pobeda moguće donela i opstanak (u slučaju da IMT ne pobedi), dok svaki drugi ishod donosi baraž ekipi Radovana Čurčića.

Ovo je današnji raspored:

18:30 Voždovac - Radnik
18:30 Javor - Železničar
18:30 Novi Pazar - Radnički Niš
18:30 Spartak - IMT

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()