Superliga Srbije: IMT, Javor i Železničar korak bliže opstanku, Voždovac u opasnoj zoni

Odigrana su još tri meča 36. kola Superlige Srbije

18.05.2024. 18:48
  • Podeli:
fk železničar facebook-663a851437ff5.webp Foto: Facebook FK Železničar

U okviru 36. kola Superlige Srbije fudbaleri Železničara iz Pančeva savladali su ekipu Novog Pazara na svom terenu rezultatom 3:1, dok je IMT  na "krovu"  posle preokreta pobedio Voždovac 2:1 i tako ga poslao u opasnu zonu.

"Zmajevi" su stekli prednost kao formalni gosti na Krovu kada su poveli u 16. minutu posle lepe završnice i pogotka Džuniora Fleminga. IMT je samo tri minuta kasnije uspeo da izjednači rezultat golom Zuflića.

Totalni preokret usledio je početkom drugog poluvremena, posle udarca Krstića loptu je rukom odigrao Savić, pa je sudija Radaković pokazao na penal.

Siguran sa bele tačke u 51. minutu bio je Miloš Luković.

Zmajevi su trenutno na 15. mestu i imaju tri boda manje od Železničara iz Pančeva kome je  pred poslednje kolo dovoljan samo bod.

U tom poslednjem kolu gostovaće Javoru koji je takođe pobedio sa 2:1 i sada ima 39 bodova. Ukoliko Javor i Železničar odigraju nerešeno, oba tima će ostati u ligi i igraće baraž za ostanak. S druge strane, Javor može i do direktnog ostanka ako u poslednjem kolu savlada Železničar, a IMT izgubi od Spartaka.

U Pančevu je Železničar poveo u trećem minutu pogotkom Voje Stankovića, ali su Novopazarci pred kraj prvog poluvremena poravnali rezultat preko Mihajla Petkovića.

On je zaradio isključenje u 72. minutu, a deset minuta kasnije Železničar ponovo stiže do prednosti nakon gola Lazara Romanića iz penala.

Konačan rezultat postavio je Aleksandar Kahvić u trećem minutu nadoknade.

Novi Pazar je odigrao utakmicu bez takmičarskog značaja, dok je Železničar iz Pančeva izašao iz zone ispadanja i nalazi se u baraž-zoni sa 38 bodova, tri više od Voždovca.

FK: Novi Pazar

Javor je u Nišu slavio protiv Radničkog rezultatom 2:1. Radnički je ostao sa 41 osvojenim bodom i nalazi se na 11. poziciji, ali još uvek nije siguran od baraža za opstanak, dok je klub iz Ivanjice današnjom pobedom sa 39 boda u sličnoj situaciji, jer je izbegao direktno ispadanje iz elite.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()