Superliga: Zvezda slavila u 97. minutu sa dva igrača više

Aleksandar Pešić junak utakmice u Nišu, gde su crveno-beli kao gosti uzeli tri boda

23.10.2022. 20:39
  • Podeli:
Aleksandar Pešić_Starsport-1666544973789.webp Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su u Nišu ekipu Radničkog rezultatom 2:1 u meču 16. kola Superlige Srbije.

Crvena zvezda je povela u 68. minutu golom Aleksandra Pešića, a izjednačio je Saša Marjanović u 74. minutu. Pobedu Zvezdi doneo je Pešić u 97. minutu. Fudbaleri Radničkog su meč završili sa dva fudbalera manje. U 60. minutu je opravdano isključen Mburi Jamkam, dok je u 92. minutu crveni karton zaradio i Tijeri Etongu, pošto je glavom udario Nemanju Milunovića.

Crveno-beli su trenutno prvi na tabeli sa 41 bodom, dok je Radnički 11. sa 16.

Crvena zvezda je bila bolji rival u prvom poluvremenu, a gosti su imali nekoliko šansi, koje nisu iskoristili Gejlor Kanga i Aleksandar Pešić. U poslednjem minutu prvog dela meča gosti su tražili penal, ali je glavni sudija Marko Ivković posle pregledavanja snimka odlučio da ne dosudi penal za goste.

Zvezda je nastavila sa napadima i drugom poluvremenu, a domaći su od 60. minuta igrali sa fudbalerom manje pošto je isključen Mburi Jamkam. Gosti su poveli u 68. minutu. Srđan Mijailović je odlično centrirao, a u strelce se upisao Pešić.

Radnički je uspeo da izjednači u 74. minutu golom Marjanovića. Crvena zvezda je potom krenula sa napadima, a ređali su se promašaji fudbalera gostiju. Šanse nisu iskoristili Pešić, Aleksandar Katai, Mijailović, kao i Nenad Krstičić.

Sudija Ivković je produžio utakmicu za četiri minuta. Samo dva minuta kasnije usledila je velika gužva na terenu, a crveni karton je zaradio Etongu pošto je glavom udario Milunovića. Zvezda je nastavila sa napadima, a Pešić je u 97. minutu uspeo po drugi put da se upiše u strelce i da svom timu donese pobedu.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()