Šurbatović: "Piksi bez trunke odgovornosti, sve vreme sam ukazivao na anomalije"

Doskorašnji sekretar Fudbalskog saveza Srbije još jednom je kritikovao selektora Piksija

12.09.2024. 10:00
  • Podeli:
Jovan Šurbatović-65c4ee24f3729.webp Foto: FSS

U Fudbalskom savezu Srbije je započeto sa rekonstrukcijom kadrovskih organa.

Prva imena koja su bila smenjena sa svojih funkcija su, sada već bivši sekretar Jovan Šurbatović i sportski direktor Miroslav Tanjga.

Zamerki na stanje u srpskom fudbalu je bilo, kako Šurbatović priznaje, ali ne i da se one od strane njega iznose u javnost, kao što je to moguće učiniti sada...

"Sve vreme sam ukazivao na anomalije pred organima Saveza. Bilo bi nekorektno i nedopustivo da generalni sekretar iznosi te stvari u medije. To su ozbiljna pitanja i rešavaju se isključivo u Savezu. Moje je bilo da ukažem, a na rukovodstvu da preduzima mere", rekao je Šurbatović za Novosti.

On je istakao da selektor Dragan Stojković nijednom nije preuzeo odgovornost za rezultate koji su izostajali, posebno na minulom Evropskom prvenstvu.

"Imamo velike zamerke od strane UEFA odeljenja za integritet i veoma neugodna pitanja vezana za prijave koje su stizale od njih. Zašto se nije reagovalo kao u slučaju Kolubare, koju navode kao dobar primer, a posle kojeg su drugi savezi počeli da uvode sada već čuveni član 83. Suđenje nije više na nivou kao pre nekoliko godina, najboljem našem sudiji kome su u UEFA predviđali sjajnu budućnost Srđanu Jovanoviću karijera je dovedena u pitanje. Umesto da smo mu dali vetar u leđa. Drugo, sam selektor je postavio kao cilj prolaz u drugu fazu na EP. Nije ga ostvario po drugi put i ni trunke odgovornosti. Očekivao sam bar neku naznaku odgovornosti, bar malo samokritike. Uvek je neko drugi kriv. Sportska sreća, igrači, VAR i sudije. I treće i najvažnije, da li mislite da je bilo lako funkcionisati kao generalni sekretar kada imate trovlašće u Savezu".

Upitan je i o, za jedan deo javnosti, sporan odlazak srpske reprezentacije u Nemačku hrvatskim avionom.

"Džentlmenski sam prihvatio komandnu odgovornost, iako apsolutno nikakve veze nisam imao sa izborom avio prevoznika. To je radio stručni štab. Od gostovanja u Bugarskoj i kratkog leta za Varnu kada su bili nezadovoljni veličinom aviona, taj posao je preuzeo Tim menadžer A tima po nalogu selektora. Selektor se dugo godina pitao za sve u Savezu, pa je bilo besmisleno oponirati. Kad je došlo do problema, svi su se izmakli, baš kao i posle rezultata u Nemačkoj. Odgovornost mora da postoji i evo ja sam je prihvatio, iako nisam birao avione niti sastavljao tim".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()