Sven-Goran Erikson poslednji put predvodio Liverpul u humanitarnom meču

Bivši igrač i fudbalski menadžer dobio je ovacije publike na Enfildu kada je izašao iz tunela

23.03.2024. 22:00
  • Podeli:
sven goran erikson AP PhotoJon Super via tanjug-65ff42aed5b53.webp Foto: AP PhotoJon Super via Tanjug

Bivši selektor Engleske reprezentacije Sven-Goran Erikson, koji je u januaru otkrio da umire od raka, ostvario je životni san da poslednji put predvodi Liverpul u humanitarnom meču na Enfildu.

Erikson (76) , koji je od malih nogu navijač Liverpula, bio je uključen u menadžerski tim Crvenih na utakmici, koju su domaći sa dva gola manje na poluvremenu pobedili rezultatom 4:2 zahvaljujući udarcima Gregorija Vignala, Džibrila Sisea, Nabila El Žara i Fernanda Toresa, objavljeno je na sajtu Liverpula.

Bivši igrač i fudbalski menadžer dobio je ovacije publike na Enfildu kada je izašao iz tunela, a bio je dirnut tokom intoniranja klupske firme "You'll Never Walk Alone" pre početka dok je stajao na terenu pored nekadašnjeg kapitena Liverpula Stivena Džerarda.

„Mislim da su svi danas bili pobednici i bilo je prelepo, apsolutno fantastično, neverovatno: sve od 'You'll Never Walk Alone' i ostatka meča, sjajne pobede - bili smo poraženi sa 2:0 i pobedili 4:2”, rekao je Erikson nakon utakmice, napominjući da je plakao tokom tradicionalnog izvođenja himne pre početka meča.

On je ocenio da je Liverpul sve vreme bio bolji tim, čak i u prvom poluvremenu kada je gubio sa 2:0 i dodao da je Enfild fantastičan i da su pobednici svi prisutni na stadionu.

„Mislim da je igrač utakmice javnost, publika, ali bila je to dobra fudbalska utakmica za pogledati...To je uspomena za ceo život", zaključio je Erikson.

Švedski fudbalski trener je u januaru saopštio da boluje od raka i da mu je u najboljem slučaju preostalo još godinu dana života. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()