Svi uz Tadića: A za rekord kapitena dres i plaketa

Fudbaler Srbije izbio na vrh večne liste

25.03.2024. 21:10
  • Podeli:
Dušan Tadić dres-6601d8d8bbc52.webp Foto: FSS

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Dragan Džajić uručio je u Larnaki posle meča sa Kiprom kapitenu Orlova Dušanu Tadiću (35) Zlatnu plaketu FSS, a direktor reprezentacije Stevan Stojanović dres sa brojem 106, saopšteno je iz FSS.

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je u Larnaki selekciju Kipra rezultatom 1:0 golom Sergeja Milinković-Savića u sedmom minutu.

Tadić je na ovom meču oborio rekord po broju nastupa u nacionalnoj selekciji, pošto je na meču sa Kiprom zaigrao 106. put u dresu Srbije. On je u igru ušao na početku drugog poluvremena.

"Srećno, kapitenu. Ovaj rekord Tadića biće u narednom periodu još izraženijim jer ga očekuje, nadamo se, mnogo radosti u dresu Srbije čiji dres nosi već punih 16 godina", saopšteno je na zvaničnom sajtu FSS. 

Tadić je na večnoj listi prestigao Branislava Ivanovića, koji je odigrao 105 utakmica u dresu nacionalnog tima. 

Tadić je za reprezentaciju Srbije debitovao 2008. godine na meču protiv Poljske, a u dresu nacionalnog tima postigao je 22 gola. On trenutno igra za Fenerbahče.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()