Svlačionica Srbije pred meč sa Bugarskom: Zagrmeo Tadić u punom gasu

Motivacioni govor kapitena uz podršku celog tima

20.11.2023. 08:55
  • Podeli:
Fudbaleri Srbije-655b0ecbebf0c.webp Foto: FSS

Generacija fudbalera Srbije koju sa kapitenskom trakom na ruci predvodi Dušan Tadić uspela je da promeni sliku i priče koje su, decenijama, pratile srpske fudbalere u domaćim medijima i po domaćoj čaršiji. Kada su izabranici Dragana Stojkovića Piksija taj ogroman posao odradili i uspešno odoleli svakoj mogućoj provokaciji uspesi na terenu počeli su da se nižu, a za kraj je ispisana i istorija - izboren je plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. na kom će Srbija prvi put igrati kao samostalna država.

Sudbinu su Orlovi rešavali sami. Ovog puta u Leskovcu, na utakmici poslednjeg kola kvalifikacija, protiv selekcije Bugarske. Bilo je dramatično, Vodili su, pa gubili i na kraju su izjednačili (2:2) za taj spasonosni bod koji je jedini bio važan. 

Kad Piksi ostavi ekipu samu

Pred početak meča kapiten Dušan Tadić održao je kratak motivacioni govor sa igračima, a kako je to izgledalo zabeležila je kamera FSS.

“Ajmo zajedno, zagrli se”, počeo je Dušan Tadić svoj govor pa nastavio:

“Momci, pun gas. Od početka do kraja. Maksimalna koncentracija. Ne interesuju me kalkulacije, ništa. Pun gas! Ova ekipa ima zajedništvo. Od početka da im pokažemo gde su došli. Ne pitaju se ništa. Kao protiv Litvanije! Jedan gol, drugi gol. Idemo dalje, nema stajanja. Ova Srbija gazi, ova Srbija melje. Od početka da se zna ko je gazda. Tri, dva, jedan, Srbija”, zaorilo se u svlačionici Orlova.

Fudbalski tim Srbije sada čeka protivnike u grupi na EP u Nemačkoj, a žreb je zakazan za 2. decembar.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()