Tadić neće nositi kapitensku traku duginih boja u Kataru

Kampanja protiv diskriminacije u fudbalu počela je u Holandiji, a od 13 evropskih selekcija – osam želi da nosi traku duginih boja

21.09.2022. 20:37
  • Podeli:
Dušan Tadić foto Pixsell Foto PixsellM.M.ATAImages.jpg Foto: Pixsell/M.M./ATAImages

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić, na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kataru, neće nositi kapitensku traku u duginim bojama, preneli su svetski mediji.

Svetska fudbalska federacija (FIFA) našla se pod velikim pritiskom nekolicine evropskih federacija koje su zahtevale da njihovi kapiteni nose trake duginih boja na Mundijalu, kao simbol borbe protiv bilo kakve diskriminacije u fudbalu.

"Nošenje ove trake poslaće jasnu poruku svetu", rekao je kapiten Engleske Hari Kejn, preneli britanski mediji.

Kampanja protiv diskriminacije u fudbalu, pod imenom – "Jedna ljubav", počela je u Holandiji, čija reprezentacija igra u grupi sa domaćinom Katarom. Od 13 evropskih selekcija, čak osam želi da nosi traku duginih boja. To su Francuska, Nemačka, Holandija, Švajcarska, Engleska, Vels, Belgija i Danska.

Sa druge strane, u kampanji nisu učestvovale Srbija, Hrvatska, Portugal i Španija, dok je kapiten Poljske Robert Levandovski izjavio da će oko ruke nositi traku u bojama zastave Ukrajine.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()