'Tektonske' promene: Posle ove odluke fudbal više neće biti isti

Ova odluka bi trebalo da se donese 3. marta na sastanku u Glazgovu

29.11.2023. 14:45
  • Podeli:
Fudbalski sudija-63ef7d76e19ed.webp Foto: Profimedia

Međunarodni odbor za fudbalska pravila (IFAB) potvrdio je da će pored žutog i crvenog uskoro biti korišćen i narandžasti karton.

On će služiti za privremenu suspenziju igrača zbog taktičkih prekršaja, rasprave sa sudijama, i nedoličnog ponašanja

Ovu informaciju je potvrdio i predsednik Sudijske organizacije FIFA Pjerluiđi Kolina, ističući da će se o ovom predlogu raspravljati na tehničkom odboru IFAB 3. marta u Glazgovu.

Novine u fudbalu, odnosno dobijanje narandžastog kartona počeće sa primenom, prvo u Čempionšipu za sezonu 2024/25, kao test.

Dobijanjem ovog kartona, fudbaler ili klupa će dobijati najverovatnije deset minuta isključenja, posle čega bi se vratio na teren.

Zanimljivo da njega ne bi pokazivao glavni sudija, već bi bio označen na elektronskoj ploči od strane četvrtog arbitra.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()