Tereti se za rasizam i islamofobiju: Trener PSŽ može da dobije tri godine zatvora

Društvenim mrežama se proširio njegov broj telefona i u danu je dobio više od 5.000 pretnji

20.04.2023. 13:39
  • Podeli:
Christophe Galtier - reuters-64394fdc3fd76.webp Foto: Reuters

Kristof Galtije, trener PSŽ, našao se na udaru francuske javnosti nakon optužbi za rasizam i islamofobiju.

Žulijen Furnie, bivši sportski direktor Nice, optužio ga je da je od njega zahtevao da za ovaj klub ne igraju crnci ili muslimani.

"RMC Sport" objavio je moguću kaznu za Galtijea. Policija gleda sve dokaze, a RMC piše da bi trener PSŽ, ako se navodi pokažu tačnim, mogao da dobije tri godine zatvora, ali i novčanu kaznu od 45.000 evra.

Prema informacijama "L'Ekipa" koje je potvrdio "RMC Sport", Žan-Pijer Rivera, predsednik Nice, dao je izjavu u policiji u okviru istrage o aferi Galtije.

Trener PSŽ negirao je optužbe, ali je klub iz Pariza svakako pokrenuo internu istragu. Navijači PSŽ traže da se Galtijeu uruči otkaz, a on je odmah nakon objave počeo da dobija pretnje smrću. Društvenim mrežama se proširio njegov broj telefona i u jednom danu je dobio više od 5.000 pretnji, zbog čega je angažovao i telohranitelje.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()