Terzić optimista pred finale Lige šampiona: Možemo da pobedimo Real u jednoj utakmici

Za titulu šampiona Evrope Nemci i Španci će igrati u subotu od 21 čas na Vembliju

28.05.2024. 11:25
  • Podeli:
edin terzic reuters-656f6cd60fcb1.webp Foto: Reuters

Trener fudbalera Borusije Edin Terzić izjavio je danas da veruje da klub iz Dortmunda može da osvoji titulu u Ligi šampiona. Fudbaleri Borusije i Reala igraće u subotu od 21 čas na Vembliju u finalu Lige šampiona.

"Igraćemo protiv izuzetno jakog tima, koji je često igrao finala, ali znamo da je sve moguće u jednom meču. Verovatno bi bilo teško da pobedimo Real u ukupnom skoru ako odigramo 10 utakmica. Međutim, kada igramo jedan meč sposobni smo da pobedimo svaki tim na svetu", rekao je Terzić za zvanični sajt Evropske fudbalske unije (UEFA).

Terzić (41) je podsetio da je Borusija ove sezone u LŠ pobedila Njukasl, Milan, PSŽ, Atletiko i PSV.

"Iz utakmice u utakmicu bilo nam je sve teže. Kada smo već stigli ovako daleko želimo da učinimo i ovaj poslednji korak", dodao je Terzić.

Borusija je 28. maja 1997. godine u Minhenu osvojila Ligu šampiona, pošto je u finalu pobedila Juventus 3:1.

"Imao sam tada 14 godina. Sledećeg dana sam bio na aerodromu kada su igrači sleteli sa mojim bratom", dodao je trener Borusije.

On je istakao da mu nedostaje iskustvo, koje ima trener Reala Karlo Anćeloti.

"Pola svog života sam trener, još sam mlad u ovom poslu. Koristim se zato iskusnijim ljudima kako ne bih pravio greške koje se mogu izbeći", rekao je Terzić i dodao da Borusija može da postane šampion Evrope ako pokaže "optimizam, zajedništvo, borbenost i hrabrost".

Cup tree provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()