Tomas Tuhel bi mogao da se vrati u PSŽ

Tuhel želi garancije da će klub da ga zaštiti od moći fudbalera, piše britanski "Standard"

21.02.2023. 10:03
  • Podeli:
Tomas Tuhel_Slavko Midzor Pixsell.jpg Foto: Pixsell

Nemački fudbalski trener Tomas Tuhel mogao bi da preuzme ekipu Pari Sen Žermena ako Kristof Galtije dobije otkaz, prenosi britanski "Standard".

Britanski mediji tvrde da je Galtije izgubio autoritet u svlačionici, posle serije loših rezultata u domaćem prvenstvu, Kupu Francuske i Ligi šampiona

Čelnici Svetaca su posebno razočarani igrama prvaka Francuske u porazu od Bajerna (0:1) u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona, kao i na meču sa Lilom (4:3) u francuskom prvenstvu.

Tuhel je već bio trener PSŽ od 2018. do kraja 2020. godine. On je dobio otkaz posle jednog intervjua u kome je izjavio da mu nije jasno da li u Parizu ima ulogu trenera ili političara.

"Tuhel želi garancije da će klub da ga zaštiti od moći fudbalera, koje su zvezde u PSŽ. On želi da se skoncentriše samo na treninge i vođenje utakmica i ne planira da se upliće u transfer aktivnosti kluba. Tuhel je posle otkaza koji je dobio u Čelsiju imao ponudu jednog kluba iz sredine tabele Premijer lige. Međutim, on je odbio ovu ponudu, jer želi da se bori za trofeje", piše "Standard".

Tuhel je vodio PSŽ na 127 zvaničnih utakmica, a ostvario je 96 pobeda sa francuskim klubom. Sa Svecima je osvojio dve titule u francuskom prvenstvu, Kup Francuske, Liga kup, kao i dva francuska Superkupa, a sa PSŽ je 2020. poražen od Bajerna (0:1) u finalu LŠ.

Nemački trener je pored PSŽ i Čelsija vodio Dortmund i Majnc.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()