Toni Kan ne da Mitrovića Saudijcima: Kad imaš mnogo para možeš i za ubistvo da se izvučeš

Mi smo posvećeni smo tome da zadržimo naše najbolje igrače. Po svaku cenu, kaže potpredsednik Fulama

19.07.2023. 17:20
  • Podeli:
Aleksandar Mitrovic-1666541736004.webp Foto: Profimedia

Dve ponude saudijskog Al Hilala odbio je Fulam za Aleksandra Mitrovića, uprkos tome što su glasile na 40.000.000 evra i što je srpski napadač voljan za selidbu. Jednostavno potpredsednik engleskog kluba Toni Kan sa rastankom ne može da se pomiri. 

Niko na "Krejven Kotidžu" ne krije da pozivi sa Bliskog istoka nikome ne prijaju, pa je sam Kan u podkastu na Jutjubu, možda netaktičkim, rečnikom objasnio svoj stav odgovorom na pitanje: Šta misli o pritiscima Saudijaca na fudbalskom tržištu?  

"Neverovatno, ako imaš dovoljno para možeš da se izvučeš iz bilo čega, pa i iz ubistvo. Pokušavaju da uzmu sve najbolje fudbalere na svetu. Kontaktirali su mnoge sjajne igrače. Veoma sam, veoma zainteresovan da vidim kako će se to završiti. Mi smo posvećeni smo tome da zadržimo naše najbolje igrače. Po svaku cenu", rekao je Kan, a prenosi "Mozzartsport" tumačeći da je verovatno mislio na ubistvo Džamala Kišogija, novinara i disidenta koga su saudijske vlasti ubile u ambasadi u Turskoj i za to nikada nisu odgovarale.

Kakve to ima veze sa fudbalom, to je već mnogo teže objasniti. Ali da su ovog leta Saudijci agresivni na fudbalskom tržištu to je svima jasno. 

Samo Al Hilal, koji sa klupe predvodi Žorž Žezus, već je doveo Sergeja Milinković Savića (42.000.000 evra), Kalidua Kulibalija (23.000.000) i Rubena Nevesa (52.000.000). I samo za obeštećenja već je dao 120.000.000 evra. Spekuliše se da će Al Hilal sada istresi i nekih 30.000.000 do 40.000.000 evra za Zenitovo desno krilo Malkoma.

Nisu štedeli ni za plate, pa bi Sergej trebalo da zarađuje oko 30.000.000 evra po sezoni, neto, Kulibali oko 25.000.000, a Ruben Neves oko 17.000.000. Jasno je dakle zašto se i Mitroviću išlo na Bliski istok, ali Toni Kan za sada ne dozvoljava.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()