Trener Nice: Još nismo sigurni koji je sistem najbolji

Ako se stvari protiv Partizana ne odviju kako treba nastavak sezone može da bude težak, rekao je igrač Mario Lemina

27.10.2022. 09:46
  • Podeli:
Partizan gol-1663933864478.webp Foto: Profimedia

Trener fudbalera Nice Lusijen Favr bio je više nego iskren pred duel sa Partizanom u okviru 5. kola grupe D Lige konferencija. On se suočava sa povredama igrača i još ne zna kakvo je njihovo zdravstveno stanje, pa shodno tome nije napravio ni kontiuitet sistema kojim Nica da igra.

Favr je svestan pada u igri svoje ekipe i nije siguran da su tome doprinele povrede. 

"Teško je odgovoriti na pitanje šta je razlog pada. Sada je bolje stanje sa povredama nego što je bilo i oseća se napredak u radu. Što se tiče Džordana Lotomba ne znam, trenutno, kako napreduje njegov oporavak. Čini se da nije ništa strašno i da će se uskoro vratiti na teren. Endi Delor je povredio koleno i za sada se oseća dobro, a što se tiče Sofijen Diopa u ovom momentu ne mogu ništa da vam kažem", izjavio je francuski trener na konferenciji za novinare uoči meča sa Partizanom.

Na pitanje novinara zbog čega menja sistem odbrane, Favr je odgovorio da još traži idealnu postavu.

"Ništa nije definitivno, bolje je da imamo ekipu koja igra po istom sistemu, ali sada smo u fazi rekonstrukcije. Još nismo sigurni koji je sistem najbolji", dodao je trener Nice. 

Fudbaler Nice Mario Lemina istakao je važnost utamice sa beogradskim klubom.

"Utakmica je za nas vrlo značajna, ako se stvari protiv Partizana ne odviju kako treba nastavak sezone može da bude težak. Ovo je važno i za nas i za naše navijače, zbog moramo da damo sve od sebe", izjavio je iskusni fudbaler.

Nica u četvrtak, na svom terenu od 18.45, dočekuje Partizan. Francuski klub na poslednje tri utakmice u svim takmičenjima nije ostvario pobedu. 

Prva utakmica Partizana i Nice u Beogradu završena je bez pobednika, 1:1. Crno-beli su, posle četiri kola, prvi na tabeli grupe D sa osam bodova, a Nica je druga sa pet.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()