Trijumf Intera u Rimu udaljio Romu od Lige šampiona

Inter je posle četvrte uzastopne pobede u Seriji A stigao do četvrtog mesta na tabeli sa 63 boda

06.05.2023. 21:42
  • Podeli:
Inter Milan_ fudbaleri Intera_Foto Tanjug AP Photo Andrew Medichini-6456b734474eb.webp Foto: Tanjug / AP Photo / Andrew Medichini

Fudbaleri Intera pobedili su u Rimu ekipu Rome rezultatom 2:0 u derbi meču 34. kola italijanske Serije A. Golove za Inter postigli su Federiko Dimarko u 33. i Romelu Lukaku u 74. minutu.

Nekadašnji srpski reprezentativac Nemanja Matić bio je u startnoj postavi Rome, a zamenjen je u 94. minutu. Mile Svilar je bio na klupi za rezerve u domaćem timu.

Inter je posle četvrte uzastopne pobede u Seriji A stigao do četvrtog mesta na tabeli sa 63 boda.

Roma je sedma sa 58 bodova, a rimski klub je poslednji trijumf u italijanskom prvenstvu zabeležio 16. aprila protiv Udinezea (3:0). Ovaj tim je van zone Lige šampiona, ali Roma ima šansu da i preko Lige Evrope izbori plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.

Roma će u četvrtak na svom terenu igrati prvi meč polufinala Lige Evrope protiv ekipe Leverkuzena. Inter će u narednom kolu Serije A na svom terenu dočekati Sasuolo, dok će Roma gostovati Bolonji.

Milan je ranije danas na svom terenu u 34. kolu Serije A pobedio Lacio 2:0. Fudbaleri Milana i Intera će naredne nedelje igrati prvi meč polufinala Lige šampiona.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()