TSC se namučio u Beogradu: "Traktoristi" pali na kolena tek u završnici meča

Pobedom su startovali prolećni deo sezone

11.02.2024. 19:52
  • Podeli:
Žarko Lazetić-651f24277e677.webp Foto: AP Photo/Darko Vojinović/Tanjug

Fudbaleri TSC-a pobedili su na gostovanju ekipu IMT-a sa 2:0 (0:0) u utakmici 20. kola Superlige Srbije.

U utakmicu na startu prolećnog dela Superlige Srbije su gosti iz Bačke Topole ušli kao apsolutni favoriti. Međutim, izabranici Žarka Lazetića su taj epitet opravdali tek u finišu drugog poluvremena kada su golove za TSC postigli Miloš Pantović u 70. minutu i Bence Šoš u 83. minutu.

Mogla je utakmica da ode u totalnom drugom smeru. Dobru su igru prikazali fudbaleri IMT, prvo su odbili napade gostiju, potom uspeli da kreiraju veoma izgledne šanse po gol. Najbliži pogotku su bili nakon što je posle centaršuta Vladimira Radočaja lopta u ruku pogodila Nemanju Petrovića Kapiten "traktorista" Miloš Luković šutirao je penal - ali je sa bele tačke loptu poslao pored gola. 

Igrao se 70. minut na stadionu u Zaplanjskoj ulici kada je tim Žarka Lazetića stigao do vođstva nakon kombinacije Saše Jovanovića i Miloša Pantovića, posle čega je bivši igrač Voždovca matirao čuvara mreže domaćeg tima.

Tačku na utakmicu stavio je Bence Šoš, koji je iskoristio jedanaesterac nakon što je Dimitrios Džinović oborio Marka Rakonjca i tako osigurao osvajanje nova tri boda. Vicešampion Srbije ponovo je sačuvao mrežu, održao prednost od osam bodova u odnosu na prvog pratioca, ekipu Čukaričkog i potvrdio evropske ambicije.

Klub iz Bačke Topole je na trećem mestu na tabeli nacionalnog šampionata sa 40 bodova, dok je IMT na 11. poziciji sa 21 osvojenim bodom.

U narednom kolu Superlige TSC na svom stadionu dočekuje ekipu Radnika, dok fudbaleri IMT-a gostuju ekipi Partizana.

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()