Turci izrekli kazne: Faruk Koci trajno izbačen sa svih funkcija u fudbalu

Kažnjeni i klubovi i zaposleni u njima

15.12.2023. 09:00
  • Podeli:
Faruk Koca-65785e2edafdf.webp Foto: Abdurrahman Antakyali/Depo Photos via AP/Tanjug

Disciplinska komisija Turskog fudbalskog saveza (PFDK) izrekla je kaznu trajne zabrane obavljanja funkcije u fudbalu bivšem predsedniku Ankaragučua Faruku Koci, koji je u ponedjeljak fizički nasrnuo na sudiju Halila Umuta Melera.

FS Turske oglasio se o konačnim odlukama preko svog sajta i u saopštenju naveo da je Faruk Koca kažnjen sa pet godina lišenja prava obavljanja funkcije u fudbalu. S obzirom na to da je reč o kazni dužoj od tri godine to znači trajno oduzimanje prava obavljanja bilo kakvih administrativnih, sportskih ili drugih aktivnosti vezanih uz fudbal, uključujući i ulazak na stadione u službenim takmičenjima.

Disciplinski odbor je odlučio da tim iz Ankare, Rizespor, novčano kazniti sa dva miliona turskih lira (oko 63.000 evra), kao sa pet utakmica bez publike. MKE Ankaraguču je kažnjen sa 200.000 lira (oko 6.300 evra) zbog nedoličnog ponašanja navijača drugi put u ovoj sezoni.

I zaposleni u klubovima kažnjeni

Gulsen Jilmaz i Cengiz Gokaj, dvojica menadžera MKE Ankaragču, dobili su upozorenje, Kahit Sahin je dobio upozorenje kao i oduzimanje prava bavljenja svojim poslom od 75 dana i novčanu kaznu od 140.000 lira (oko 4.400 evra), dok je Jusuf Bugra Tanik dobio 45 dana suspenzije i novčane kaznu od 210.000 lira (oko 6.600 evra).

U saopćenju se navodi da su zaposleni u klubu Yunus Sahin i Kenan Celikkaya trajno lišeni prava rada u fudbalu, dok su Ismail Develi, Mudžahid Osman Karabaj, Burak Koca, Hakan Apaydin i Ahmet Ozturk dobili kazne upozorenja.

Događaj neprimeren sportu

Predsednik turskog superligaša Ankaragučua Faruk Koca udario je fudbalskog sudiju Halila Umuta Melera na terenu nakon poslednjeg zvižduka na utakmici protiv Rizespora.

Ankaragucu i Rizespor su u ponedjeljak u 15. kolu Super lige Turske u Ankari remizirali 1:1, a Koca je nezadovoljan suđenjem Melera na kraju meča odlučio da se fizički obračuna sa glavnim sudijom. Sudija Meler je od zadobijenog udarca pao na tlo.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()