Turska u sjajnom meču bolja od Gruzije: Evrogolovi Gulera i Muldura

Uzbudljiv meč u Dortmundu

18.06.2024. 19:57
  • Podeli:
gruzija turska (AP PhotoAndreea Alexandru-6671c56030ada.webp Foto: AP PhotoAndreea Alexandru

Fudbalska reprezentacija Turske savladala je Gruziju rezultatom 3:1.

Turci su od samog starta bili konkretniji, i imali prvu šansu, u 10. minutu Ajhan je pogodio stativu.

Gruzija je uzvratila dva minuta kasnije, kada je golman Gunok zaustavio udarac Mekvabišvilija.

Turci su dodali gas i poveli u 25. minutu, kada je Muldur postigao sasvim sigurno kandidata za gol turnira, uhvatio je volej sa ivice šesnaesterca, pravo u rašlje za 1:0.

Montelin tim je tada bio u naletu i posle samo dva minuta Jildiz je naleteo na odbitak i pogodio, ali je VAR signalizirao ofsajd poziciju, pa je gol poništen.

Gruzija je uspela da se vrati i u 32. minutu dođe do izjednačenja, kada je Mikautadze pogodio za 1:1.

Isti igrač je mogao i da donese preokret, uhvatio je volej koji je završio pored stative, a rezultat na poluvremenu je ostao isti.

Sjajan fudbaler se igrao i u drugom poluvremenu, pretili su i jedni i drugi. Imao je odličnu situaciju Čalhanoglu da dovede svoj tim do vođstva iz slobodnog udarca u 57. minutu, ali nije bilo od toga ništa. Ipak u 65. minutu novi gol Turaka, usledio je neverovatan pogodak Gulera.

Odbila se lopta do mladog igrača Reala, namestio se i "bombom" maitrao Mamardašvilija.

Neverovatnu šansu je imala Gruzija u 70. minutu. Kočarošvili je gađao ka golu Gunoka, malo je falilo da dođe do pogotka.

Mnogo šansi je bilo u nastavku, Turci su stavili tačku na meč u nadoknadi, a gol je postigao Akturkoglu.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()