Ubedljivo savladali Šefild pa ušli u istoriju: Arsenal prvi klub u Premijer ligi koji je ovo uradio

Tesna trka za titulu

05.03.2024. 10:03
  • Podeli:
Arsenal protiv Šefilda AP PhotoRui Vieira_Tanjug-65e6da4ddc6cc.webp Foto: AP Photo/Rui Vieira/Tanjug

Arsenal je protiv Šefilda na gostovanju ubedljivo slavio 6:0, a ovo je bila treća uzastopna pobeda tima iz Londona u gostima gde je klub slavio sa pet ili više datih golova, pa su na taj način "Tobdžije" postale prva ekipa u istoriji Premijer lige kojoj je ovako nešto pošlo za rukom.

Moglo se nasluti i pre meča ko je apsolutni favorit, pored sjajne forme i trke za Sitijem i Liverpulom, na megdan Arsenalu je izašao oslabljeni Šefild koji nije mogao da računa na čak devetoricu igrača. 

Prvo je Odegard otvorio goleadu pogotkom u petom minutu. Potom je Bogl zatresao sopstvenu mrežu, a do poluvremena su pogađali još Martineli, Haverc i Rajs.

U drugom delu nastavila se opsada gola Šefilda, a prvi pogodak u nastavku viđen je u 58. minutu kada se i Vajt upisao u strelce.

Pre Šefilda, na gostujućem terenu je Arsenal bio bolji od Barnlija sa 5:0, kao i protiv Vest Hema – 6:0.

Tesna trka za titulu se nastavlja. Arsenal je na trećoj poziciji na tabeli sa 61 bodom, a ispred njega su još samo Siti i Liverpul sa 62, odnosno 63.

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()