UEFA o saopštenju Evropskog suda: Presuda ne označava podršku ili odobrenje tzv. Superlige

Nastavićemo da oblikujemo evropski sportski model zajednički sa nacionalnim savezima, navode iz Evropske kuće fudbala

21.12.2023. 13:26
  • Podeli:
UEFA foto Profimedia-640339cca336b.webp Foto: Profimedia

UEFA se oglasila povodom presuda Evropskog suda pravde da je osnivanje evropske Superlige legitimno i dozvoljeno, kao i da su sutanjovljene pretnje sankcijama od strane evropske i svetske kuće fudbala prema klubovima koji su želeli da budu deo novog takmičenja. Evropska kuća fudbala drugačije od ostalih tumači saopštenje suda.

"UEFA je primila presudu koju je doneo Evropski sud pravde u slučaju evropske Superlige. Ova presuda ne označava podršku ili odobrenje tzv. Superlige. Naprotiv, ona naglašava prethodni propust unutar prethodnog odobrenja UEFA-e, tehnički aspekt, koji je već bio poznat i rešen 2022. godine. UEFA veruje u svoja nova pravila, posebno u to da su u skladu sa svim relevantnim evropskim zakonima i propisima", navodi se u saopštenju UEFA.

Iz UEFA navode da će ova asocijacija i dalje da služi širim interesima društva.

"Nastavićemo da oblikujemo evropski sportski model zajednički sa nacionalnim savezima, ligama, klubovima, navijačima, igračima, trenerima, institucijama Evropske unije, vladama država i partnerima. Verujemo da će solidarnost temeljne evropske fudbalske piramide, koju su navijači i svi učesnici proglasili neprocenjivim modelom, da bude zaštićena od pretnje odvajanja u skladu sa evropskim i nacionalnim zakonima".

Evropska Superliga je projekat koji je 12 klubova pokrenulo u aprilu 2021, ali je zbog kritika javnosti to takmičenje odmah napustilo devet klubova Arsenal, Čelsi, Liverpul, Mančester siti, Mančester junajted, Totenhem, Inter, Milan i Atletiko, od ove godine i Juventus i sada je podržavaju Real i Barselona.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()