UEFA pokrenula discpilinski postupak protiv Murinja, Rome i Sevilje

UEFA je na zvaničnom sajtu dodala i da je pokrenula postupak i protiv oba kluba zbog incidenata pre, tokom i posle finala Lige Evrope.

02.06.2023. 22:13
  • Podeli:
Tan2023-05-3122081932_4 entoni tejlor roma sevilja AP PhotoPetr David Josek-647a4ca1e2d32.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) pokrenula je postupak protiv trenera Rome Žozea Murinja, zbog kritika izrečenih na račun engleskog sudije Entonija Tejlora posle finalnog meča Lige Evrope u kom je njegov klub posle penala poražen od Sevilje. 

Murinjo je vređao i psovao Tejlora tokom meča, a posle utakmice ga je čekao na parkingu gde mu je uputio još uvreda. 

Pošto je Murinjo izvređao sudiju, to su uradili i navijači Rome koji su napali Engleza na aerodromu u Budimpešti, pa je morala da reaguje i policija.

UEFA je na zvaničnom sajtu dodala i da je pokrenula postupak i protiv oba kluba zbog incidenata pre, tokom i posle finala Lige Evrope. 

Protiv Rome je pokrenut postupak za bacanje predmeta na teren, bakljadu i nered na tribinama. 

Sevilja će morati da odgovara zbog invazije navijača na teren, bacanje predmeta na teren, bakljadu, kao i nepropisno ponašanje igrača.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()